Noriruller med solsikkepâte

Jeg og baby kom nettopp hjem fra en liten kveldstur ute, og er det ikke bare kjempekoselig at det begynner å bli mørkt tidlig?

Jeg har altfor lett for å lage det samme til middag igjen og igjen. Og igjen. Det jeg lager oftest er agurk-spagetti med forskjellige sausen. Det er ikke noe feil med det altså, men litt mer kreativ burde jeg virkelig bli med middagene mine. Derfor skal jeg bli flink til å poste middagsoppskrifter her inne. Motiverende for meg, og forhåpentligvis nyttig for dere.

I dag lagde jeg noriruller- en favoritt! Nori er rikt på både protein, jod, jern og fiber- med andre ord; supersunt! I dag fylte jeg de med en solsikkepâte inspirert av en oppskrift fra Ani Phyo.

PicMonkey Collagenori-w580-h580

Solsikkepâte, nok til 4 noriruller

-2,5 dl solsikkefrø
-1 stort fedd hvitløk
-ca 1 ss fersk ingefær
-safr fra 1 sitron
-et par dryss Himalaya/havsalt

Bløtlegg frøene i 1-2 timer. Hell bort bløtevannet og skyll frøene godt. Legg de sammen  med resten av ingrediensene i en blender/food processor/stavmikser, og kjør til du har en glatt hummus-aktig pâte.

Lag ruller av noriark, solsikkepâte, og staver av grønnsaker og avokado. Ved siden av spiste jeg en grønn salat med linfrøolje og avokado.

Håper dere har hatt en fin start på uken, og at fortsettelsen blir like bra. Kos dere!

8 Responses to “Noriruller med solsikkepâte”

 • Namnam! Nori er digg, men smaker den veldig solsikke? Jeg er ikke så glad i solsikkefrø egentlig, men vil gjerne vende meg til det. Kan jo starte med 50:50 av noe. Hm :P Jeg merker at det er så mørkt om morgenen at jeg må begynne å bruke refleks. Er jo koselig da! :) Men her i Stavanger kommer det ikke snø slik som på Østlandet :S Lurer på hvordan jeg liker denne vinteren! Ha en fin kveld :)

  • Ragnhild Nordrum:

   Neida, den smaker ikke mye solsikke:) Men litt selvsagt. Orginaloppskriften er med mandler som er suuupergodt i her, så du kan jo bruke det, eller 50:50 som du sier :)
   En vinter uten snø må være litt trist.. Men den kan jo bli fin likevel. Håper det for deg :)
   Gos dag videre!

 • nina:

  Lekkert som vanlig :)

 • Hei Ragnhild! Så koselig at du har fått blogg og! :) Følge deg på Instagram og suge til meg all inspirasjonen du kjem med. Gleda meg til å følge bloggen din vidare. Ha en finfin tirsdag :)

 • Hanne:

  Jeg stemmer for mange slike middagsinnlegg fremover! Nå som både jeg og min kjære har startet i full turnus spiser jeg middag alene fra tid til annen. Da er det lettere å lage slik snadder-middag uten for mye protest, hihi ;) Nå er det evigheter siden jeg lagde noriruller, men det er jo sååå godt :D Jeg synes også det er koselig at det går mot mørkere tider. Høsten er min favorittårstid :)

  • Ragnhild Nordrum:

   Det er så utrolig koselig at du er tilbake Hanne! Håper alt er bra med deg!
   Ja, det er litt lettere å lage slik “sær” mat når man er alene. Samtidig som det er supergøy å servere det til andre også. I dag har mamma bursdag, og jeg lager raw lasagne til hele familien. Håper så at det faller i smak!
   Klem

Leave a Reply

Mitt navn er Ragnhild, og dette er min blogg hvor jeg deler min kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.
December 2017
M T W T F S S
« Nov    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031