Min morgen-rutine i høst

Tidlig i år gikk jeg inn for å lage meg en god morgen-rutine. Jeg var så sliten av å våkne på likt som barna, og at dagene var go-go-go fra jeg åpnet øynene. Og jeg har alltid elsket å stå opp tidlig, og jeg er glad for at jeg nå har tatt tilbake morgen-timene, og har en så mye mer behagelig start på dagen.
Gjennom månedene har rutinen endret seg litt. Jeg har flyttet hele yoga-treningen min frem til morgenen. Det gjør både at jeg starter dagen med noe av det jeg liker best i livet, og det gjør at jeg på ettermiddagene har ganske uavbrutt tid med barna.

Alt etter som hvor lang økt jeg ønsker meg, står jeg nå opp mellom 4 og 5 på morgenen. Det første jeg gjør er å forberede brødet som skal med i matpakkene. Jeg baker med surdeig eller langtidshever med gjær, så deigen har stått fra kvelden i forveien, og skal bare bakes ut og hvile, i mens jeg trener.
Yogaen varer fra en til to timer. De fleste dager nærmere en enn to. Men jeg prøver å få til et par ekstra lange økter hver uke. Jeg prøver å gjøre det så koselig jeg kan, med levende lys men ellers slukkede lys. Når jeg er ferdig, har det begynt å bli lyst ute. Det er koselig!

Når jeg er ferdig med yogaen, setter jeg brødet i ovnen og tar meg en dusj. Og etter det setter jeg med ned og forbereder dagen. Jeg prøver også å forberede det jeg holder på med av hobby-prosjekter, da kan jeg lett jobbe noen minutter her og der gjennom dagen. Det er så mye lettere når jeg har planlagt det litt. Som regel er dette Waldorf-dukker, men det kan også være noe annet. Akkurat nå holder jeg på med en høstkrans til døren, som jeg lager av blader som jeg har dyppet i naturlig voks.

Før jeg vekker barna, lager jeg meg en kopp varmt sitron-vann, en kopp matcha, og legger frem et par biter mørk sjokolade.
Og så kan bare dagen begynne :)
Jeg er så glad i denne måten å starte dagen på. Og jeg håper det kan være til inspirasjon til noen av dere. En morgen-rutine kan bestå av hva som helst, så lenge det er noe som gir deg en god start på dagen, og energi til det som kommer.

Comments are closed.

Mitt navn er Ragnhild, og dette er min blogg hvor jeg deler min kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.
October 2024
M T W T F S S
« Sep    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031