Søtpotet til middag og dessert; søtpotet-lasagne og søtpotet-brownies (vegan)

Tidligere i uken hadde vi en helt nydelig middag, som jeg gjerne vil dele med dere. Jeg hadde så lyst på søtpotet, og bestemte meg for å prøve meg på en slags lasagne. Lasagne-platene laget jeg av søtpoteter som jeg skar i tynne skiver. Jeg laget hvit saus av bløtlagte cashewøtter, grønt fyll av stekt grønnkål blandet med halvparten av den hvite sausen, og så stekte jeg godt med purre og løk. Det ble kjempegodt!
Jeg hadde en halve stor søtpotet igjen, og den ble til brownies som vi koste oss med etter barnas trening. Begge oppskriftene finner du under <3

SØTPOTET-LASAGNE
nok til 3-4 ppersoner

-1,5-2 store søtpoteter (eller flere små)
-4 dl rå naturelle cashewnøtter, bløtlagt i minst 4 timer
-saft fra 1/2 sitron
-2-3 dl vann
-1 pakke fersk grønnkål, renset for tykke stilker, og revet i biter
-1/2 purre, i skiver
-1 stor løk, i halve ringer
-2-3 fedd hvitløk
-fint havsalt, sort pepper, og gjerne litt urter (oregano, basilikum, timian osv passer godt)
-olivenolje
Skrell søtpotetene, og skjær de i så tynne skiver som du kan.
Skyll de bløtlagte nøttene i rent vann, og blend nøttene med saft fra sitron, litt havsalt og pepper, og 2 dl vann. Spe på med mer vann, hvis det trengs. Du skal ende opp med en helt kremet, ganske tykk saus. Ta ut halvparten av sausen og sett den til side. Resten av sausen lar du ligge i blenderen.
Rens grønnkålen, og riv den i biter. Stek grønnkålen i en spiseskje eller to med olivenolje, til en faller sammen og har glødende fin farge. Ha grønnkålen opp i blenderen, sammen med sausen som ligger der. Blend til grønnkålen er godt hakket opp, men ikke finmost.
Stek purre og løk i litt olivneolje ved lav varme til den er bland og mør. Ha i finhakket hvitløk og stek videre i et par minutter. Sett det til side.
Sett sammen lasagnen. Pensle en liten ildfast form med litt olivenolje. Legg lag med søtpotet-skiver, hvit saus, grønn saus, og stekt purre og løk. Fortsett til du går tom for ingredienser. Jeg toppet med hvit saus, og drysset over urter. Dekk formen med lokk eller aluminiumsfolie, og stek ved 180 grader i 45 minutter. Ta av lokket/folien, og stek videre i 10/15 minutter. La lasagnen stå og hvile litt i ovnen, før du serverer den, gjerne med en fersk salat.

SØTPOTET-BROWNIES
en liten langpanne
-2,5 dl bakt, most søtpotet (for meg var det en stor søtpotet)
-1 1/4 dl kokossukker
-1 1/4 dl mandelsmør
-3/4 dl smeltet kokosolje
-1 1/4 dl råkakao-pulver
-liten klype fint havsalt
-liten klype vaniljefrø
Før du starter må du bake søtpoteten. Behold poteten(e) hel, prikk hull i den med en gaffel og bak i times tid ved 180 grader, til den er mør. Avkjøl, skrell av skallet, mos den, og mål opp 2,5 dl søtpotet-mos. Eventuelle rester kan du bruke i andre oppskrifter som supper eller annet :)
Bruk en food processor/blender, og miks søtpotet med resten av ingrediensene.
Hell deigen i en panne dekt med bakepapir, og stek ved 180 grader i 25-30 minutter. Avkjøl kaken. Server som den er, eller med litt smeltet sjokolade som glasur.

<3

Comments are closed.

Mitt navn er Ragnhild, og dette er min blogg hvor jeg deler min kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.
April 2024
M T W T F S S
« Mar    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930