Min morgen-rutine

Jeg har lenge hatt så lyst til å starte en morgen-rutine. På en måte er jeg i et nytt kapitel i livet. Det føles ikke lenge siden barna holdt meg mye våken gjennom natten, alltid vekte meg på morgenen, eller våknet det øyeblikket jeg prøvde å stå opp alene. Men gjennom spesielt det siste året, har mye endret seg. Ofte er det jeg som må vekker de i hverdagen, jeg kan fint stå opp og lage frokost og matpakker uten at de står opp, og jeg sover stort sett gjennom natten.
Jeg har hatt så lyst til å ta tilbake de tidlige morgentimene. De er de fineste. Jeg elsker å stå opp tidlig, så lenge jeg står opp til noe fint. Noe som gir meg en virkelig god start på dagen. De siste ukene har jeg derfor laget meg en morgen-rutine. Den er overkommelig kort, og inneholder kun ting som føles fint for meg.
Å gjøre noe fast og å være fleksibel, er nøkkelen til å lage seg gode vaner som varer. Det beste eksempelet for meg, er at jeg har gjort yoga hver eneste dag de siste 8-9 årene. Jeg har holdt på det gjennom sykdom, tid med små babyer, brukket arm, travle dager, syke barn, og mye annet. Jeg har gjort det fast. Samtidig har jeg vært superfleksibel, og latt tid, kropp og lyst få avgjøre hvor lenge jeg er på matten og hva slags yoga jeg gjør fra dag til dag.
Dette tar jeg med meg når jeg nå får inn en god morgen-rutine. Jeg er både konsekvent, men også fleksibel. Rutinen kan jeg endre på når jeg kjenner jeg trenger det.


SLIK SER MIN MORGEN-RUTINE UT

Jeg har på vekkeklokken klokken 5, og prøver å stå opp med en gang. Jeg går på badet, drikker vann, og tar B12.
Så ruller jeg ut yoga-matten og tenner lys. Jeg flyter gjennom 10-20 solhilsner, og bruker god tid på å mykne opp i kroppen. Disse solhilsnene er ikke min daglige yoga-trening, bare en fantastisk start på dagen. Etter solhilsner, setter jeg meg på matta, lukker øynene, og puster i 5 minutter. Jeg har på alarmen, så jeg ikke trenger å åpne øyene før tiden er over. Målet er å øke tiden jeg sitter, til 10-15 minutter.
Etter dette, setter jeg meg med listen over dagens gjøremål, og planlegger hvordan jeg kan bruke tiden best mulig, hvordan hele familien skal få en best mulig dag den dagen.
Etter det lager jeg meg en kopp Matcha latte og tar frem noen biter mørk sjokolade. Og så kommer høydepunktet, som jeg gleder meg til hver dag; jeg setter meg og jobber med et hobby-prosjekt som gir meg glede. Akkurat nå holder jeg på å lære meg å sy Waldorf-dukker, og det er så gøy, at det kribler i hendene bare jeg tenker på det :)

Og det var det! Når klokken blir 6, starter jeg med matpakker, husarbeid og slikt, vekker barna, og starter dagen med de <3
For meg har dette virkelig vært en så positiv vane å få inn. Det å starte dagen helt alene, og fylle den med noe som gir glede, er så godt! Det trenger ikke være komplisert eller lenge. Jeg håper dette gir deg inspirasjon til å starte din egen morgen-rutine <3


Comments are closed.

Mitt navn er Ragnhild, og dette er min blogg hvor jeg deler min kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.
April 2024
M T W T F S S
« Mar    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930