Raw kake med sjokolade og karamell + langhelg og jentekveld

En kjempefin langhelg er nettopp over. Vi har kost oss på Tønsberg Messen med Vennebyen-show og karuseller, gått turer, og på lørdag var jeg på jentekveld med noen skjønne venninner. Det er så sjeldent jeg reiser bort fra barna, men så koselig det er de gangene jeg får til å være sosial på kveldstid. Og jeg viste jo at de var i beste hender hjemme, og at jeg bare kunne kose meg.
Mitt bidrag til kvelden var langtidshevet foccacia (jeg brukte DENNE oppskriften) og en raw kake med sjokolade og karamell. Oppskriften finner du under <3

RAW KAKE MED SJOKOLADE OG KARAMELL
Bunn
-2,5 dl rå cashewnøtter
-3-4 ts lønnesirup
-1 ts myk kokosolje
-1/4 ts fint havsalt
Karamell
-1 dl lønnesirup
-1 dl kokosolje
-5 ss mandelsmør eller cashewsmør
-1/2 ts fint havsalt
Sjokolade
-1/2 dl mandelsmør eller cashewsmør
-1/2 dl smeltet kokosolje
-1/2 dl lønnesirup
-50 gram mørk sjokolade, smeltet (jeg bruker øko 85%)
-en liten klype fint havsalt
Lag bunnen: finmal cashewnøttene. Blend det med lønnesirup, kokosolje og havsalt, og klem deigen ned i en liten form dekt med bakepapir. Sett bunnen i kjøleskapet.
Lag karamellen: I en kjele, smelt kokosolje. Tilsett lønnesirupen, og varm forsiktig opp til det nesten koker. La det småkoke i noen minutter i mens du stadig vekk rører. Ta det av varmen og visk inn mandelsmøret/cashewsmør og havsalt. Hell karamellen over bunnen, og sett formen i fryseren til karamellen er hard- kanskje en time.
La sjokoladen: bruk en stavmikser, og blend cashewsmør, smeltet kokosolje, lønnesirup, smeltet sjokolade og en klype havsalt, til du har en deilig sjokoladekrem. Hell dette over den harde karamellen. Sett nå formen i kjøleskapet i et par timer, slik at alt blir stivt.

Server kaken kald, og husk å oppbevar den i kjøleskapet frem til servering.

Jeg håper din Pine-helg var fin, også!

Comments are closed.

Mitt navn er Ragnhild, og dette er min blogg hvor jeg deler min kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.
April 2024
M T W T F S S
« Mar    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930