Halloween-pepperkaker (vegan)

Barna har spurt om vi kan bake pepperkaker siden januar, så vi bruker Halloween som unnskylding, og har bakt Halloween-pepperkaker. Denne oppskriften har vi brukt i mange år nå, og jeg tror det er noen av de beste pepperkakene som finnes :) Til tross for sitt litt bleke utseende, er de nemlig kjempe-kjempegode, og jeg har fått så mye god tilbakemelding på de gjennom årene. I dag hadde vi besøk av en gjeng med venner av barna, og hver eneste pepperkake forsvant i løpet av noen få timer.

Husk at disse pepperkakene må bakes ut med det samme deigen er laget. Mange pepperkakedeigen skal hvile i kjøleskapet en stund før de kjevles ut. Men denne deigen blir veldig fort tørr og hard. Til gjengjeld er den kjempeenkelt å kjevle og forme rett fra kjelen.

PEPPERKAKER
5-6 brett
-5 dl rørsukker eller kokossukker
-1,5 dl vann
-¾ dl lønnesirup
-1 ss kanel
-½ ss malt nellik
-1 ss ingefær
-1/4 ts fint havsalt
-250 gram kokosolje eller rapskokos-smør
-1 ss natron+1 ss vann
-1 kg siktet hvete eller spelt
Bland sukker, vann, lønnesirup og krydder i en gryte og varm opp. Trekk gryten fra platen og ha i kokosoljen/smøret. Rør blandingen kald. Løs opp natron i 1 ss. vann, og ha dette i blandingen. Arbeid inn melet, men hold av litt mel til utbakingen. Dette er en deig som skal kunne kjevles ut raskt etter at den er laget. Deigen skal ikke i kjøleskap, men den må hvile til den er kald nok til å kjevle ut. Stekes ved 165 grader til de er pent brune. (cirka. 8-10 minutter) Steketiden avhenger av tykkelsen på kakene. Kakene løsnes fra brettet med en stekespade ganske raskt etter steking. Avkjøles på rist.

God kveld til dere.

2 Responses to “Halloween-pepperkaker (vegan)”

  • Åh, det er så koselig å bake pepperkaker – jeg gleder meg til vi skal gjøre det i desember!:D Veldig lurt å ta snarveien og lage halloween-pepperkaker litt tidlig!;D<3

    • Ragnhild Nordrum:

      Tenk at året snart er over :O Jeg føler liksom julen nettopp har vært.
      Klem til deg fine

Mitt navn er Ragnhild, og dette er min blogg hvor jeg deler min kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.
May 2024
M T W T F S S
« Apr    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031