Dette spiste vi til middag denne uken (vegan, family-style!)- 13

Lørdag: agurk-spagetti med en enkel tahini-saus til meg, agurk-spagetti, avokado og hjemmebakt surdeigs-naan fylt med potet og erter til barna.
Søndag: gulrot-brokkolisuppe, toppet med stekt brokkoli og gulrot, gresskarkjerner og hjemmebakt speltbrød.
Mandag: pasta-middag! Raw pasta til meg, grov pasta med kremet tomat-basiikumsaus til barna. Tomatsausen lager jeg ved å frese masse hvitløk og litt løk i olivenolje. Heller over hakkede tomater og lar det småkoke i en evighet. Så blender jeg det sammen med et par never bløtlagte cashewnøtter, og kanskje litt ekstra vann. Varmer det opp igjen, og smaker til med havsalt, en liten teskje lønnesirup, og masse finhakket fersk basilikum.
Tirsdag: salat med v e l d i g god Cæsar-dressing fra Green Bonanza (droppet sennep og worchestershiresaus ). Jeg toppet den med masse gresskarkjerner, og barna med masse, masse stekte kikerter krydret med røkt paprika.
Onsdag: indisk korma med søtpotet og blomkål. Jeg spiste den med agurk-pasta, og barna med ris.

Torsdag: tomatsuppe, med grov pasta, agurk og gresskarkjerner. Suppen lager jeg på samme måte som pastasausen på mandag, bare med mye mer vann + urtesalt.

Fredag: vi spiste salat med resten av Cæsar-dressingen fra tirsdagen, og hjemmebakt, litt grov surdeig-foccacia toppet med avokado og agurk. Dessverre glemte jeg helt å ta bilde.

Det er på tide med et nytt innlegg hvor jeg viser dere hva vi har spist til middag gjennom den siste uken, i vår lille familie <3 Jeg synes det er så fint å dele disse innleggene med jevne mellomrom, og jeg har fått så mange fine tilbakemeldinger fra dere om at de er til nytte og inspirasjon.
Over ser dere våre syv siste middager, bortsett fra gårsdagens- for den glemte jeg helt å ta bilde av. Beklager!
Denne uken synes jeg vi har spist så mye godt. Vi har jo “ferie”, og det er så koselig å gjøre måltider til ekstra fine øyeblikk gjennom dagen. Mine favoritt-middager var gulrot-brokkoli-suppen, og Cæsar-salaten (den dressingen er bare så god, og jeg har dilla på isbergsalat for tiden!). Skulle barna svart, tror jeg eldstemann garantert ville sagt naan-brødene fylt med potet og erter (han elsker de!), og datter var helt vill etter salaten med kikerter og dressing + foccacian med avokado og agurk. Baby-B (som absolutt ikke er noen baby lenger), liker alt han får.
Som alltid; husk at dette ikke er fasiten på et godt vegansk kosthold, bare et eksempel på en middagsmeny vi har hatt. Dere ser èt av dagens måltider gjennom en uke, og de er like varierte som resten av dagens måltider :)
Hvis dere ønsker mer middagsinspirasjon, finner dere sist innlegg i serien HER, og derfra kan dere bare bla dere bakover.
Har du spist noe ekstra godt den siste tiden, som burde stå på vårt bord snart? Del gjerne under!
God lørdagskveld til dere.

2 Responses to “Dette spiste vi til middag denne uken (vegan, family-style!)- 13”

Mitt navn er Ragnhild, og dette er min blogg hvor jeg deler min kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.
May 2024
M T W T F S S
« Apr    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031