Dette spiste vi til middag sist uke (vegan, family-style!)- 6

Hei ♥ Jeg tenkte det var på tide med et nytt innlegg hvor jeg viser dere hva vi spiste til middag i uken som gikk. Som dere vil se hadde vi mange veldig enkle, og ikke minst billige, middager. Og det tenker jeg at kan være så fint å vise. For plantebasert, næringsrik, og god mat trenger slettes ikke å være så kostbar som mange tror. For meg er det viktig at middagene inneholder en god mengde grønnsaker, og så er det veldig viktig for meg at barna liker de- siden små kropper trenger et godt inntak av næring etter lange og aktive dager. Jeg prøver å lage middager vi alle tre vil spise, og så lager jeg for eksempel blomkål-ris til meg og brun ris til barna, eller squash-pasta til meg og annen pasta til barna.

Dere finner flere middag-innlegg ved å bla deg bakover i bloggen. Dette er det sjette i serien, og jeg har skrevet endel om mine tanker rundt det å spise vegansk som familie i de tidligere innleggene. Innleggene er til inspirasjon, og er ikke ment som en fasit på et sunt, vegansk kosthold ♥
middag67Mandag: jeg serverte DENNE blomkål-ris peanøtt chilien fra Full Of Plants (superfin oppskrift-blogg). Den var SÅ god!! Siden jeg ikke tåler peanøtter spesielt godt, byttet vi ut peanøttsmøret i selve suppen med cashewsmør. Barna toppet suppen med masse peanøtter, da :) Og så hadde vi avokado til, og agurk-skiver.
middag61-2Tirsdag: pasta Marinara til barna (bønne-pasta, og hjemmelaget Marinara medmasse tomat, urter, hvitløk og olivenolje), og agurk-pasta med tahini-dressing til meg.
middag64-2Onsdag: DENNE potet- og kål-gryter (fra en annen kjempefin oppskrift-blogg). Jeg laget en litt forenklet versjon av orginalen, men det ble likevel knallgodt. Gryten er mettende og varmende, og inneholder bare grønnsaker som barna også liker. Dette var en vinner.
middag65-2Torsdag: wokede grønnsaker (rosenkål, brokkoli, blomkål, løk og hvitløk) med kokosolje, hampfrø og havsalt. Jeg spiste woken med en enkel tahini-dressing, og barna spiste den med spelt-pasta.
middag66-2Fredag: favoritt-middagen til oss ale tre gjennom sist uke; nori-ruller ♥ Nam! Jeg fyller barnas med brun ris og mine med raw blomkål-ris. Og i alle putter jeg agurk, avokado og masse sesamfrø, før jeg ruller de sammen. Dette skal vi ha denne uken også, for det er bare så godt!
middag69-2Lørdag: lørdag var vi i bursdag, og barna var så fulle av pizza og is og godteri når vi kom hjem, og det eneste jeg ville var å fylle opp med masse masse grønnsaker hos oss alle. Vi hadde piknik på gulvet, og delte to store tallerkner med hjemmelagde grønnkålchips, agurk-skiver, ovnsstekte rosenkål og oliven. Perfekt!

Søndag: reste-middag (som vi ganske så ofte har på søndager). Rester av ris som vi rullet i mer nori med grønnsaker, rester av mandagens chili (som jeg hadde fryst) med avokado og peanøtter, og så åpnet jeg en boks med kikerter i tillegg.

Jeg håper du ser noe som frister ♥ Er livet travelt, er slike middager som over helt perfekte. De er raske å lage, næringsrike, og kjempegode! Hvis du har laget og spist noe ekstra godt den siste tiden, må du gjerne dele det med meg. Jeg er alltid på utkikk etter nye gode plante-retter ♥

Jeg håper uken din har startet bra. Vi sees igjen snart.

2 Responses to “Dette spiste vi til middag sist uke (vegan, family-style!)- 6”

Mitt navn er Ragnhild, og dette er min blogg hvor jeg deler min kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.
May 2024
M T W T F S S
« Apr    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031