Deilig stekte rosenkål med eplecider-edikk

Grønnsaker skal smake godt! Og tilberedes de på riktig måte, er de jo faktisk noe av det aller beste som finnes. Jeg prøver å variere måten jeg bruker grønnsaker, og er alltid på utkikk etter noe måter å servere de. Jeg fant en rosenkål-oppskrift i en av mine gamle veganske kokebøker, og ble inspirert til å lage noe lignende. Resultatet med perfekt møre rosenkål med en balansert smak av eplecider-edikk, havsalt og god olivenolje.
20juni182-22-3 porsjoner:

-350 gram ferske rosenkål
-3 ss olivenolje
-1-1,5 dl vann
-3 ss eplecider-edikk
-noen gode dryss havsalt

Rens rosenkålen, og skjær de i to. Ha kålen i en god panne sammen med olivenolje. Varm opp, og fres kålen ved passe høy varme i et par minutter. De skal få litt brunfarge her og der. Hell over vann (start med 1 dl), kok opp, og la det småkoke i ca 4 minutter. Kålen skal være akkurat passe mør, og vannet absorbert. Tilsett litt ekstra vann hvis det trengs. Hell over eplecider-edikken, og dryss over havsalt. Bland godt, og server.

Med det tar jeg kvelden. Det har vært en lang dag, og nå trenger jeg bare å.. ligge. Rett og slett :) Jeg kom plutselig til å tenke på en av mine favoritt-serier fra da jeg var yngre; Skilda Vardlar! Husker dere det? Det, og Passions, var livet mitt i noen år. Alle episodene av Skilda Vardlar ligger på You Tube, og nå klarer jeg ikke å slutte å se. Med andre ord er det det jeg skal bruke resten av kvelden min til. Håper din onsdag har vært fin.

2 Responses to “Deilig stekte rosenkål med eplecider-edikk”

  • Nom nom, det høres kjempegodt ut!
    PASSIONS, herregud det var tider det! Det var min absolutt favorittserie som barn, heeelt hektet!XD

    • Ragnhild Nordrum:

      Haha, jeg vet! Theresa var mitt store forbildet :D Levde for den serien <3

Mitt navn er Ragnhild, og dette er min blogg hvor jeg deler min kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.
April 2024
M T W T F S S
« Mar    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930