S A N D W I C H-I S (raw + vegan + happy food)

Hei hei! I dag gleder jeg meg ekstra til å servere dessert til barna, for i går kveld lagde jeg nemlig sandwich-is til oss- raw vegan-style ♥ Nam!
14juni2-2De av dere som har fulgt meg lenge vet sikkert at jeg er veldig glad i å lage raw is basert på cashewnøtter eller cashew-smør (det fra Artisana er rått, og perfekt i is). Det er ikke så ofte jeg laget det lenger, for dette er ganske kostbare saker og noe jeg prøver å lage kun til ekstra (ekstra!) kos. Men da blir det jo faktisk også ekstra stas å spise det. Jeg måtte smake på en allerede i går kveld, mens resten ligger i fryseren så jeg og barna kan kose oss med de sammen.
14juni4-2Disse sandwichene er så, så gode! Cashew-isen har skikkelig god vaniljesmak fra ekte vaniljefrø (jeg bruker alltid vanilje fra Økosjokolade), og konsistensen er så kremet og god, at det er til å bli lykkelig av. Sjokoladen rundt er rett og slett mørk Ombar som jeg smeltet sammen med litt mandelsmør. “Vanlig” sandwich er vel laget med en slags sjokoladekjeks (?), og jeg hadde i utgangspunktet tenkt å lage en raw brownie til dette. Men så er jeg så veldig, veldig glad i et hardt sjokolade-skall rundt is, så da valgte jeg heller det. Men vil du lage det med brownie, er jeg sikker på at det også er kjempegodt, bare lag den litt tynn :)
14juni3-2Til 6 sandwich:

-125 gram rått cashew-smør (jeg brukte Artisana)
-1/2 dl lønnesirup
-1/2 ts vaniljefrø
-liten klype havsalt
-1 dl vann

Blend alle ingrediensene godt sammen, og hell “fløten” over i en passe stor boks, som det er lett å “poppe” isen ut av senere. Sett boksen i fryseren i minst 4 timer, gjerne lenger. 

Skall:
-1-2 plater Ombar, mørk
-1 ss mandelsmør (eller annet nøttesmør)

Smelt sjokolade og nøttesmør over vannbad.
Ta isen ut av fryseren, og “popp” hele isen ut. Skjær den opp i passe store biter. Smør sjokolade på en av sidene. La det stivne litt i fryseren, før du snur de og smører sjokolade på andre siden også. 
Oppbevar i fryseren frem til servering. Blir de stående lenge (flere dager/uker) er det lurt å ta de opp 15-20 min før servering.
14juni-2
Her er det jobb-dag i dag. På torsdager underviser jeg morgen-yoga, og så går jeg rett videre på jobb på helsekosten. Så jeg må løpe. God torsdag til dere ♥

4 Responses to “S A N D W I C H-I S (raw + vegan + happy food)”

Mitt navn er Ragnhild, og dette er min blogg hvor jeg deler min kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.
May 2024
M T W T F S S
« Apr    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031