Til barna: potet-pannekaker

Jeg blir overlykkelig hver gang bare e l s k e r en ny middagsrett. Det er så lett å kjøre sett fast i et spor, og lage det samme igjen og igjen av maten jeg vet at barna liker. Men det er så dumt, og veldig kjedelig både for meg og for de.

Barna mine er veldig flinke til å smake på alt jeg serverer, men det er selvsagt ikke alt de liker. Derfor blir jeg så glad hver gang jeg treffer spikeren på hodet, og serverer de en rett de gjerne vil få i fremtiden også. Den siste tiden har jeg tatt frem mange av mine gamle kokebøker (jeg har sikker 40 veganske kokebøker- ikke tull!), og sett i de sammen med barna. De har fått vært med å peke ut retter vi skal prøve oss på. Det er så koselig, og barna blir så positive til å spise det som de har pekt seg ut.
15juni-2I går hadde vi avtalt potet-pannekaker til middag, og barna digget det. Hurra! Dette kommer vi garantert til å lage flere ganger. Barna dippet kakene i avokado-dip og tomatsaus (en kjøpt økologisk), og jeg spiste en stor salat som de også spiste litt av.
15juni3-2ca. 10 kaker, nok til mine to små (+ litt til overs)

-650 gram poteter (veid med skall)
-2 ss finmalte linfrø
-3-4 gressløk-strå
-1/2 ts finrevet sitronskall
-2 ts saft fra sitron
-fint havsalt
-kokosolje til steking

Skrell potetene, riv de med den grove siden på et rivjern. Brun hendene til å presse av litt av vannet. Rør inn linfrø, gressløk, sitron og noen gode dryss havsalt. Ta av ca 1/4 av potet-miksen, og bruk en stavmikser til å mose denne delen. Blande dette inn med resten v potet-miksen. 
Varm opp pannen med kokosolje, og stek et par små kaker av gangen, 2-3 minutter på hver siden. Legg de over på et stekebrett med bakepapir. Når alle kakene er stekt, satt jeg de inn i oven på 180 grader i ca 10 minutter, før servering.
15juni2-2
Jeg håper litt “barnevennlig” matoppskrifter kan være til inspirasjon for dere ♥ Jeg synes alltid det er gøy å se hva andres barn liker, og å få inspirasjon til hva jeg kan lage til mine små.

God dag til alle dere, og helg. I morgen skal vi i bursdag, så i kveld skal jeg bake kake. Vi sees igjen senere.

8 Responses to “Til barna: potet-pannekaker”

  • Nina:

    Nam, du lager så mye godt :) Jeg har tatt meg litt i nakken for å få minsten til å spise avokado igjen, han likte det så godt som bitteliten. Men nå har jeg laget avokadois søtet med dadler, sitronsaft og mynte og litt hjemmelaget sjokolade på. På taco liker han også guacamole også. :) Det er lett å havne i samme tralten og lage mye av det samme hele tiden :P

    • Ragnhild Nordrum:

      Du lager jo så mye godt og næringsrikt også!! Jeg synes det er så lett å lage det samme igjen og igjen. Ting e liker som er sunt. Men det blir så kjedelig. Tenkte faktisk å starte en serie her på bloggen med “ukens middag”. Da må jeg være kreativ å finne på 7 litt spennende middager hver uke. Starter denne uken :)

  • Dette høres ut som det samme som rösti eller hash browns som er kjempegodt! Veldig smart å sette seg ned med barna og la de få være med å velge middag, det gir matglede!<3

  • Disse så himmelsk gode ut! <3

  • Så digge disse er da! Nesten en blanding av røsti og potato scones <3 Og så herlig når barna digger det også :D xx

Mitt navn er Ragnhild, og dette er min blogg hvor jeg deler min kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.
May 2024
M T W T F S S
« Apr    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031