Vegansk lunsj i barnehagen

I dag har jeg vært så heldig å få være i barnehagen og lage vegansk lunsj til alle barna på sønns avdeling ♥ Datter går på den lille avdelingen, men fikk selvsagt komme inn og spise sammen med storebror og de andre store barna.
17april6-3Det var en veldig fin formiddag. Å få innblikk i barnas dag i barnehagen er virkelig noe jeg setter pris på. Det er så stor del av dagen deres. Men når de kommer hjem er de ofte så ferdige med barnehage-delen av dagen, og deler sjeldent mye av hva de gjør. Da er det spennende å få kjenne litt på hvordan de har det den tiden av dagen jeg ikke er sammen med de.
17april4-2Uansett, maten. Jeg ville lage det så “barnevennlig” som mulig og med kjente smaker. Samtidlig ville jeg ikke servere mat som liksom skal late som det er animalsk (vegansk kjøtt, ost osv). Både fordi det ikke er mat vi bruker, og også fordi jeg vet at hvis man forventer at noe skal smake som “vanlig” ost/kjøtt, kan det veganske bli en skuffelse.
17april5-2Mine barn er veldig glade i pasta med tomatsaus, og det vet jeg mange andre barn også liker. Så valget falt på et måltid basert på nettopp det. Jeg lagde langkokt marinara-saus og kokte økologiske pastaskruer. Jeg bakte focaccia med speltmel, og stekte kikerter med røkt paprika og spisskummen som de kunne drysse over pastaen hvis de ville. På bordene satt jeg også frem skåler med små tomater, sukkererter og gulrøtter. Og til dessert serverte jeg sjokolademuffins og druer.
17april3-2Jeg laget mat til 17 barn (tror jeg) og 4 voksne, og jeg fikk så mye fin tilbakemelding at jeg blir varm i hjertet bare jeg tenker på det. Ingen av barna trengte å få noe annet isteden det jeg serverte, og det sier jeg meg veldig fornøyd med :) Og så er jeg så stolt av min kjekke, flotte og trygge sønn som gladelig fortalte hva som skulle serveres når de hadde samlingsstund rett før måltidet ♥
17april6-2Oppskriften på marinara finner du HER, oppskriften på sjokolademuffins HER (jeg brukte kokossukker istedenfor sukker), og glasuren jeg laget er DENNE (jeg brukte rapskokos-smør, og melis av kokossukker).

Jeg håper deres tirsdag også er god ♥ Selv gikk jeg en lang tur i solen når jeg var ferdig i barnehagen, og nå skal jeg lage middagen klar til S og S kommer hjem. God ettermiddag videre, alle sammen.

4 Responses to “Vegansk lunsj i barnehagen”

  • Spennnede! Lunch til 17 barn og 4 voksne er virkelig storarbeid og supergøy at alle koste seg med maten!:D Det hørtes kjempegodt ut!<3

  • Jeg er så gladfor at det var en stor suksess! Jeg husker hvor pirkete og kresen jeg var som barn, og det og få alle sammen til og spise så sunt og godt som dette er gull verdt :D

    Syns også det var veldig luddig og tenke på det med at “hvis de smaker vegansk ost/kjøtt etc. så kommer det ikke til og smake slik de er vant til, og dermed kanskje ikke like det” – For akkurat der har jeg selv hatt noen bom turer på kjøkkenet! Men det er slik vi “voksne” kan finne ut av :P x

    • Ragnhild Nordrum:

      :D Ja, var veldig glad for at alle fant noe de likte. Nå er jo ikke pasta marinara og focaccia noe spesielt, egentlig. Men tenkte mye på om noe ville være skeptiske bare fordi det var vegansk, manglet kjøtt/ost, eller var slike “bare ketchup på pastaen”-barn. jeg er veldig fornøyd :)

Mitt navn er Ragnhild, og dette er min blogg hvor jeg deler min kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.
April 2024
M T W T F S S
« Mar    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930