Raw Pad Thai med kelpnudler

Onsdags nydelige middag ble raw Pad Thai; en blanding av kelpnudler, friske agurk-nudler, og en deilig dressing av mandelsmør, lime, hvitløk og ingefær. Helt perfekt i dette fantastiske vår-været ♥
18april-2Kelp-nudler er raw nudler laget av sjøgresset kelp. Kelpnudlene trenger kun å skylles i rent, kaldt vann, og så er de klare til å spises. Jeg bestiller kelp-nudler på Iherb.
18april2-2Til en:

-1/2 pakke kelpnudler
-1/2 agurk eller squash

-1 ss rått mandelsmør
-1/2 ts finrevet hvitløk
-1/2 ts finrevet ingefær
-1 ss presset lime
-1 ts lønnesirup
-1 ts sesamolje
-1 ss vann
-havsalt/coconut aminos

-fersk koriander, kan sløyfes
-hakkede mandler eller sesamfrø

Start med å lage klare nudlene. Kelpnudlene må skylles godt i rent vann- da er de klare. Lag nudler av agurk/squash   ved å bruke en spiralizer eller et juliennejern. Bland kelp og agurk/squash i en stor bolle.
Visk sammen alle ingrediensene til dressingen. Smak til med havsalt/coconut aminos. Bland dressingen inn i nudlene. Dryss over fersk koriander hvis du ønsker, og server.
18april3-2
Jeg laget en Pad Thai-inspirert rett til S og S i dag også. Jeg har ikke noen eksakt oppskrift, men tenkte jeg kunne dele hvordan jeg laget det, siden begge to likte det veldig godt. Jeg kokte først bokhvetenudler (jeg brukte merket King Soba). Så stekte jeg finhakket hodekål, raspet gulrot og finhakket hvitløk i kokosolje og sesamolje. Så tilsatte jeg de kokte nudlene til grønnsakene, og blandet det godt sammen. Tilsatte havsalt, hakkede mandler og sesamfrø, og serverte.

Nå tar jeg kvelden etter en lang dag, vi sees igjen snart.

 

4 Responses to “Raw Pad Thai med kelpnudler”

  • Så friskt og godt, og ja – nå når varmere dager sniker seg inn på er det så mye bedre med noe lett og godt til middag :D x

    • Ragnhild Nordrum:

      Jeg har spist så mye varme supper og wok i vinter, men nå merker jeg at jeg har så så lyst på noe friskt og godt til middag. Våren <3

  • Yum! Kelpnudler er kjempegodt, husker jeg prøvde noen på Iherb for et par år siden som het “Angel Hair noodles” og de synes jeg var kjempegode!

Mitt navn er Ragnhild, og dette er min blogg hvor jeg deler min kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.
March 2024
M T W T F S S
« Feb    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031