Til barna: tofu-nuggets

Hei hei ♥ I dag har jeg fridag, som betyr husvask, yoga, yoga, yoga, og kortere dag for barna i barnehagen. Jeg laget middagen klart til de kom hjem, og i dag sto det tofu-nuggets med tilbehør på menyen.
23jan4-2
Jeg er ikke stor fan av over-prosessert soya-kjøtt, og det er ikke noe vi spiser her hjemme. Derimot ser jeg på hele soya-bønner, tofu og tempeh som super mat å spise med jevne mellomrom (så lenge man tåler soya, selvsagt). Tofu-nuggets er tofu panert med en blanding av nøtter, frø og krydder, som enkelt stekes på bakepapir i ovnen. Barna her likte de veldig godt dyppet i tomatsaus.
23jan5-2Denne porsjonen ble rikelig til mine to små:

-200 gram naturell tofu, fast type
-75 gram blanding av hampfrø og cashewnøtter
-1 ss næringsgjær
-1-2 ts Provance-urter
-1/2 ts røkt paprika
-fint havsalt
-olivenolje

Start med å skjære opp tofuen i passe store nuggets. Legg de mellom to kjøkkenhåndkler, og press ut vannet ved å legge noe tungt på toppen. Jeg la jernpannen min oppå. La det stå slik i 15-60 minutter.
Pensle alle nuggetsene med olivenolje. 
Finmal hampfrø og cashewnøtter til du har et fint “mel”. Bland melet med næringsgjær, urter, røkt paprika og noen gode dryss havsalt. Vend nuggetsene i nøtte-blandingen, og legg de på et stekebrett med bakepapir. 
Stek nuggetsene ved 200 grader i 20 minutter. Snu alle nuggetsene rundt, og stek de videre i 20 minutter. Server ♥
23jan-223jan2-2
Her spiste barna disse sammen med tomatsaus, kokte edemame-bønner, og litt av min salat.

God tirsdag kveld til dere.

One Response to “Til barna: tofu-nuggets”

  • Jeg elsker tofu og temphe, det er noe vi spiser mye av hjemme hos oss!:D Jeg har ikke prøvd å lage tofu nuggets, men jeg har derimot laget nugget sticks av polenta, det er supergodt!:D

Leave a Reply

Mitt navn er Ragnhild, og dette er min blogg hvor jeg deler min kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.
February 2018
M T W T F S S
« Jan    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728