Sjokoladepudding med raw vaniljekrem (vegansk + good-for-you)

Hei ♥ Som uken flyr! Her har det vært travelt og fint med jobb og barn. I dag har jeg kun undervist yoga og nå har jeg fri, så jeg skal få unna husarbeid og få trent selv. Har dere en fin uke?
11jan-2

I går lagde jeg dette til dessert til meg og barna. Sjokoladepuddingen har jeg delt før, men den er så god at den bør deles igjen. Sammen med hjemmelaget raw vaniljekrem smaker det himmelsk.

Sjokoladepudding: 

-1 boks kokosmelk, fullfet
-3 ss rårørsukker
-1/4 ts fint havsalt
-1/2 dl arrowroot-pulver
-3 ss kakao (jeg brukte råkakao)
-100 gram mørk sjokolade (jeg brukte økologisk 85%)
-1 ts vaniljefrø

Rist boksen med kokosmelk godt før du åpner den opp. Hell 3 dl av melken oppi en kjele, tilsett sukker og havsalt. Rør hele tiden mens du varmer det opp til det så vidt begynner å koke.
Bruk en stavmikser til å mikse resten av kokosmelken sammen med arrowroot og kakao. 
Når blandingen i kjelen så vidt har startet å koke, skru varmen helt ned til laveste temperatur. Ta ut en halv dl og rør dette inn i arrowroot-blandingen. Hell denne blandingen sakte over i kjelen mens du hele tiden rører godt.
Øk temperaturen, og få balndingen til å så vidt koke opp, hele tiden under omrøring. Rør godt i ca et minutt, mens blandingen småkoker og tykner. 
Ta kjelen fra varmen. Rør inn sjokoladen og vanilje, rør til sjokoladen har smeltet. Hell puddingen i porsjonskåler eller en serveringsbolle og sett den i kjøleskapet i noen timer før den serveres.

Raw vaniljekrem:

-100 gram rå cashewnøtter, bløtlagt i minst 4 timer
-1 ts lønnesirup
-1/2 ts vaniljefrø
-vann eller mandelmelk til ønsket konsistens

Skyll nøttene i rent vann og blend de med resten av ingrediensene. Spe på med vann eller mandelmelk til ønsket konsistens. Server kremen med sjokoladepuddingen.

I dag skal vi ha “taco” til middag. Jeg har nemlig funnet verdens beste måte å lage vegansk taco-kjøtt på. Jeg lover å dele det med dere senere, satser på i morgen, for det er så godt. Jeg liker ikke kjøtt-erstatninger (eller dyrekjøtt selvsagt!), med dette kjøttet er 100% plantebasert, og så så godt! Gled dere :) Så lenge ønsker jeg dere en fin dag.

2 Responses to “Sjokoladepudding med raw vaniljekrem (vegansk + good-for-you)”

 • Halleluja!
  Så denne oppskriften på instagrammen din – innmari god! Også så bra den ikke har aaaaltfor mange ingredienser også :P Jeg har ikke brukt arrowroot før, men har sett det på organisk butikk – klumper det seg lett eller er det ganske lett og bruke? :)
  Mmmmm cashew vanilje krem! :D <3

  • Ragnhild Nordrum:

   Hihi, så koselig :)
   Det er lett å bruke arrowroot. Man må røre godt, men jeg har aldri opplevd klumper :)

Leave a Reply

Mitt navn er Ragnhild, og dette er min blogg hvor jeg deler min kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.
January 2018
M T W T F S S
« Dec    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031