Det beste taco-kjøttet! (vegansk og 100% planter!)

I dag skal dere få en oppskrift som jeg er så glad for at jeg kom over. Vegansk taco-kjøtt! Hjemmelaget, uten soya-kjøtt, gluten, stivelse og sukker. Faktisk kun laget av tons med grønnsaker, nøtter og krydder ♥
12jan4-2Jeg kan ikke huske sist gang jeg spist taco på vanlig vis. Det er sikkert ti år siden. Men jeg har ofte laget taco-båter med hjertesalat, rått nøtte-kjøtt, og cashew-rømme. Sønn elsker tortillachips med avokado, agurk og stekt mais, og lillesøss liker å smake på det meste. I går laget jeg taco-kjøtt, skjærte opp masse grønnsaker, stekte mais, og kjøpte tortillachips til barna (de har økologiske med havsalt på Coop!), og så hadde vi skikkelig torsdags-taco. Kjøttet kan selvsagt serveres til “vanlig” taco også, med skjell og lefser, og ellers det du ønsker.
12jan-2Til 3-4 personer trenger du:

-1 blomkål
-ca 200 gram sjampinjong
-150 gram pecannøtter eller valnøtter
-en pakke tacokrydder fra Raske Retter, eller annet økologisk tacokrydder
-olivenolje eller kokosolje
-havsalt
12jan2-2

Riv blomkålen med et rivjern. Finhakk sopp og nøtter. Legg blomkål, sopp og nøtter i panna, tilsett litt olje og stek til grønnsakene blir møre og får litt farge. Dryss over tacokrydder, litt havsalt, og kanskje litt ekstra olje og stek videre til det lukter deilig og smaker enda bedre. Server.

Kanskje dette er noe som passer til helgemenyen din!? Jeg håper dere prøver dere på oppskriften, så enkel og så god.
12jan3-2

Nå er det helg, og jeg gleder meg. K kommer og det blir så fint. Jeg håper deres helg blir god også ♥

4 Responses to “Det beste taco-kjøttet! (vegansk og 100% planter!)”

Leave a Reply

Mitt navn er Ragnhild, og dette er min blogg hvor jeg deler min kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.
January 2018
M T W T F S S
« Dec    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031