Til barna: pannestekt quinoa-brød med tomatsaus

Jeg hopper av glede hver gang barna liker noe nytt som jeg serverer de. Sist helg lagde jeg et pannestekt quinoa-brød til de, og de likte det så godt, og spiste opp hver eneste smule. Jeg laget brødet igjen i dag, og passet på å ta bilder så jeg kan dele det med dere. Husk at selv om jeg merker oppskriften med “til barna”, er den like mye til DEG. Det betyr bare at dette er barnevennlig, i alle fall hjemme hos oss :)

5jan-2

Til mine to bruker jeg:

-2 dl quinoa
-1 dl vann
-1 ss chiafrø
-havsalt
-Provence-urter

-tomatsaus til servering (jeg kjøper enten en økologisk en som jeg varmer opp, eller laget selv av hakkede tomater, hvitløk, olivenolje, Provence-urter, litt kokossukker, havsalt og urtesalt)

Bløtlegg quinoaen i godt med vann i minst 6 timer, eller mer (feks over natten eller mens du er på jobb/skole). Hell bort vannet og skyll quinoaen godt i rent vann helt til du ser at vannet er rent. Bruk en stavmikser til å blende quinoa og 1 dl vann til en glatt røre. Rør inn chiafrø og havsalt, og la røren stå mens du varmer opp ovenen.
Varm opp ovnen til 210 grader. Bruk en jernpanne til å steke brødet i. Smør pannen med litt olje og hell i røren. Dryss over litt urter. Stek i 15 minutter. Ta pannen ut, flipp brødet, og stek videre i 15 minutter. Ta pannen ut. Skjær eller klipp opp brødet i passe stykker, og stek videre på stekeplaten til brødet får litt farge og blir sprøtt på utsiden.
Server varmt med tomatsaus og grønnsaker, eller hva du måtte ønske.

5jan2-2God helg til dere.

4 Responses to “Til barna: pannestekt quinoa-brød med tomatsaus”

 • Mmmm dette ser deilig ut! Av og til når jeg ikke har brød i hus ogdeterkrise, så blander jeg sammen havregryn, litt vann eller vegansk smøreost, tomat puree, og krydderier og tørr steker det på pannen også! Kjempeluddig! Men dette brødet her smaker kjempegodt også! Vet du hvilke krydder som er i Provance miksen? :)

  • Ragnhild Nordrum:

   Dt hørtes ut som en god mix!!
   Provance består av oregano, basikium, timian, rosmarin, estragon, og merian :)

 • Ingvild:

  Ser kjempegodt ut! :-) … og så enkelt. Men, tror du det vil fungere likebra å steke brødet i ildfast form, f.eks. paiform?

Leave a Reply

Mitt navn er Ragnhild, og dette er min blogg hvor jeg deler min kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.
January 2018
M T W T F S S
« Dec    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031