Raw Delfia-kake- min jule-favoritt

10 dager igjen til jul!

delfia2-2

I dag har jeg laget en kake jeg lager hver eneste jul- Delfia-kake. Det er min favoritt fra da jeg var liten. De siste mange årene har jeg laget den både vegansk og sunn, og den er minst like gode som den “vanlige”. Istedenfor Delfia-fett bruker jeg ren kokosolje, jeg søter med kokossukker og lønnesirup, bruker næringsrik råkakao, og bytter ut tradisjonelt fyll med sunne nøtter. Nam! Jeg måtte smaken på kaken i dag, og resten har jeg lagt i fryseren til jul. Denne holder seg veldig godt i både fryser og kjøleskap, og er perfekt å gi bort når du skal på besøk. Husk at dette er mektige saker, så skjær kaken i tynne skiver.

Til en STOR kake (stor brød-form)

-330 gram rått cashewsmør
-ca 200 gram rå kakaomasse
-2 dl smeltet kokosolje
-6 ss kokosblomst-melis/finmalt kokossukker
-9 ss lønnesirup
-1 ts vaniljefrø
-noen dryss fint havsalt

Fyll:
bruk det du ønsker av nøtter, tørket frukt, ekte marsipan osv
-jeg brukte 200 gram hasselnøtter og 100 gram macadamianøtter

Lag vannbad, og legg i kakaomassen og la den smelte. Tilsett cashewsmør og kokosolje og rør godt. Tilsett melis og lønneisrup, vanilje og havsalt. Smak deg gjerne frem med mer kakao/søtning/havsalt.
Rør inn det du ønsker av fyll, og hell sjokoladen i en stor brødform som du dekker med plastfolie. Avkjøl kaken i kjøleskapet til den er fast helt gjennom, og oppbevar den kaldt frem til servering. Skjær i tynne skiver og server ♥

Dette blir som sagt en stor kake. Del den gjerne i store biter, feks 4-6, og legg de i fryseren, der holder de seg i en evighet. Ta opp en og en bit, og legg i kjøleskapet noen timer før servering så den ikke er steinhard.

delfia-2

God kveld til dere ♥

2 Responses to “Raw Delfia-kake- min jule-favoritt”

Leave a Reply

Mitt navn er Ragnhild, og dette er min blogg hvor jeg deler min kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.
January 2018
M T W T F S S
« Dec    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031