Blomkålsuppe med kokos og karri

Denne fløyelsmyke blomkålsuppen laget jeg to ganger sist uke- så god er den. 

4des-2

Jeg er stadig på jakt etter mat barna liker godt. De er veldig flinke til å smake, og liker veldig mye “rart”, men likevel synes jeg det er en utfordring å finne mat, spesielt middager, de liker godt. Jeg kom til å tenke på at mange barn, inkludert meg selv da jeg var liter, liker karri-pulver på fiskeboller, og fikk lyst til å lage noe med karri i. Resultatet ble denne deilige suppen, som både barna og jeg likte. Jeg anbefaler å ikke bruke for mye havsalt/urtesalt. Jeg var litt for generøs andre gangen jeg laget den, og den ble litt i det salteste laget. Så smak deg frem så du ikke ødelegger den milde gode smaken.

Nok til en voksen og to barn, eller to voksne:

-1 blomkålhode
-2 fedd hvitløk
-1 ss kokosolje
-2 ts karri-pulver
-vann
-2,5 dl tykk kokosmelk
-urtesalt
-havsalt

Start med å surre blomkål og hvitløk i kokosoljen i noen minutter. Dryss over litt havsalt. Tilsett karri og nok vann til å dekke grønnsakene. Småkok under lokk i ca 20 minutter. Tilsett kokosmelken. Bruk en stavmikser til å mose suppen. Smak til med urtesalt og havsalt, og server.

Det er veldig godt å toppe suppen med gresskarkjerner eller noe annet som gir litt tyggemotstand ♥

Jeg startet uken med en natt nesten blottet for søvn, så jeg skal komme meg i seng nå. Jeg håper dere har hatt en god start på uken.

2 Responses to “Blomkålsuppe med kokos og karri”

  • Det hørtes veldig godt ut! Herlig å høre at barna er flinke til å smake og liker mye av det du lager til de, ingenting er bedre enn det!:D Jeg kjenner veldig godt følelsen, noen ganger er det supergodt med enkle, kjente, litt “barnslige” smaker – det er så comforting og godt!<3

Leave a Reply

Mitt navn er Ragnhild, og dette er min blogg hvor jeg deler min kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.
February 2018
M T W T F S S
« Jan    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728