Slik koker du BRINGEBÆRSAFT + formiddags-besøk

En veldig fin dag er snart over. Datter fikk en fridag i dag, og vi fikk besøk av hennes lille venninne og hennes skjønne mor. Vi hadde noen veldig fine timer sammen, inne og ute i solskinnet. Denne årstiden <3 Den gir så mye livslyst og glede, midt oppi den vanvittige tiden vi lever i. Det som skjer i USA nå gjør meg kvalm. Og som mamma til barn med farget hud, føles det så nært og så fælt.
Til våre fine gjester serverte jeg raw sjokolademousse, lys kokosmelk-sjokolade, frukt, te, og hjemmelaget bringebærsaft. Jeg legger ved noen bilder fra dagen under i innlegget <3

I går kokte jeg saft for første gang. I fjor kokte jeg ripsgele og eplegele, og det ble jo så godt. Jeg bestemte meg for å bruke sesongens bær og frukt enda mer i år, slik at vi kan nyte sommerens gaver langt utover vinteren. Jeg ville prøve å koke saft en gang, før bærene ute er klare. Da har jeg litt erfaring når jeg skal lage større mengde senere. I går brukte jeg derfor frosne bær. Jeg pleier å kjøpe de økologiske fra änglemark, som jeg kjøper på Extra. Jeg fulgte oppskriften til Norsk Tradisjonsmat.

BRINGEBÆRSAFT
-1 kg bringebær (ferske eller frosne)
-7,5 dl vann
-500 gram lyst rårørsukker
Over medium varme, kok forsiktig opp bringebær og vann. Når det begynner å koke, skrur du av varmen og lar det trekke en liten stund. Jeg lot det stå i ca 30 minutter.
Sil bærene forsiktig gjennom et rent klede. Jeg la et klede over en bakebolle, og spant et tykt gummistrikk rundt. Du må ikke presse bærene, bare la de ligge å renne av i et par timer.
Hell saften tilbake i kjelen. Kok opp, og la det koke i 15 minutter. Fjern så mye som mulig av skummet som kommer på toppen. Etter 15 minutter, hell i sukkeret, og rør det inn slik at det løses opp. Varm opp, til saften er nær kokepunktet.
Ha varme, steriliserte flasker klare, og hell den varme saften i de. Skru på lokk med det samme, og sett saften kjølig. Oppbevar saften kjølig.
Bland ut saften i vann, ca 1 del saft og 3 deler vann, og server.
<3

God kveld til dere <3

Comments are closed.

Mitt navn er Ragnhild, og dette er min blogg hvor jeg deler min kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.
September 2024
M T W T F S S
« Aug    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30