Asparges og gulrot med mandler og chili

En utrolig deilig dag er snart over. Jeg er så glad for været vi har nå. Jeg merker mer og mer for hvert eneste år hvor fryktelig dårlig jeg tåler mørketiden og kulden, og i år synes jeg våren og varmen har latt vente på seg litt vel lenge. Tiden vi er inne i nå, den nytes <3 Minstemann og jeg gikk en lang, lang tur i formiddag; han på utkikk etter alt som kjører, og jeg med en god venninne på telefonen <3 Jeg begynner å grue meg veldig til han starter i barnehage etter sommerferien, jeg føler meg så langt fra klar for å ikke ha han hjemme dagen lang.
Nå er alle barna i seng (vi har hørt på DENNE søvn-meditasjonen- jeg må bare anbefale den igjen, så fin!), og før jeg legger meg også, vil jeg gjerne dele den deilige grønnsaksretten som vi hadde som del av middagen i dag. Ovnsstekte asparges og gulrot med mandler og chili.
Dette er et veldig enkelt grønnsakstilbehør, men det er likevel så utrolig godt og smakfullt. Jeg elsker det! I dag serverte jeg det sammen med hasselbackpoteter, bakt rødbete, agurk og tahini-dressing.

ASPARGES OG GULROT MED MANDLER OG CHILI
nok til 4 som tilbehør
-1 bunt aspages
-6-8 store gulrøtter
-2 ts smeltet kokosolje
-2 ts sesamolje
-3/4 dl mandler
-1 ss urtesalt
-ca 1 ts chilipulver (jeg bruker det fra Økosjokolade)
-finraspet skall og saft fra ca 1/4 sitron
Trim aspargesen. Skrell gulrøttene, og skjær de i tynne strimler. Legg asparges og gulrøtter i en stor bolle. Drypp over kokosolje og sesamolje, og dryss over urtesalt og chilipulver. Vend godt på grønnsakene slik at alle er dekt med olje og krydder.
Fordel grønnsakene på et stekebrett med bakepapir. Grovhakk mandlene og dryss de over grønnsakene.
Stek grønnsakene ved 225 grader i 8-12 minutter, til grønnsakene er møre og begynner å få litt farge. Rasp over litt sitronskall og litt presset sitron, og server med det samme.

God kveld til dere <3

Comments are closed.

Mitt navn er Ragnhild, og dette er min blogg hvor jeg deler min kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.
September 2024
M T W T F S S
« Aug    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30