Den B E S T E isen er raw, vegansk og good-for-you!

Har du lyst til å lage noe ekstra godt til helgen, anbefaler jeg å lage raw iskrem. Jeg har delt oppskriften på raw, vegansk, cashew-basert is med dere flere ganger tidligere. Men denne basen er rett og slett så godt, at den ikke kan deles for ofte. Selv laget jeg dette i går, og i dag har jeg og barna kost oss med is til dessert. Barna her elsker denne type is, og jeg gleder meg over at de får i seg en ekstra dose næring etter middag.

IMG_1929

Cashew-basert is er helt nydelig godt, og konsistensen blir ah-mazing- selv uten bruk av iskrem-maskin. Smaken kan du variere så mye du ønsker, selv laget jeg vanilje-is med sjokoladebiter denne gangen.

-250 gram rått cashewsmør (jeg bruker Artisana)
-frø fra en vaniljestang
-1 1/4 dl lønnesirup eller kokossukker
-liten klype havsalt
-3 dl vann
-hakket mørk sjokolade, jeg brukte økologisk 85%

Bruk en stavmikser/blender/food processor, og blend alle ingrediensene, unntatt sjokoladen, til en jevn glatt “fløte”. Rør inn hakket sjokolade. Hell fløten i en passe boks, eller ispinne-former, eller begge deler. Sett i fryseren i flere timer før servering. Står isen i over et døgn i fryseren, kan det være lurt å ta den ut ca 15 minutter før servering.

Har du hatt en fin fredag? Jeg har hatt en ganske travel dag. Jeg var på besøk hos en nydelig venninne på formiddagen før jobb, og det var virkelig et høydepunkt. Jeg synes hverdagen bare flyr, og det er alt for sjeldent jeg får møtt mennesker jeg gjerne vil bruke tid med. Nå er jeg klar for helg, jeg håper på masse ute-tid med barna, kos og avslapning. God helg til dere ♥

2 Responses to “Den B E S T E isen er raw, vegansk og good-for-you!”

Leave a Reply

Mitt navn er Ragnhild, og dette er min blogg hvor jeg deler min kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.
February 2018
M T W T F S S
« Jan    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728