Raw chips av hodekål (avhengighetsdannende supermat!)

God kveld ♥

I dag laget jeg en stor porsjon raw chips av hodekål. De aller fleste kjenner til grønnkål-chips, men viste du at du kan lage chips av så og si alle andre kåler også? Rosenkål ( det lagde jeg masse av i fjor, NAM!), svartkål, savoykål, rødkål, og hodekål. Jeg har prøvd alle, og de gir alle utrolig gode, og unike, resultater. Kål-chips er en super måte å få i både deg selv og små mennesker tons med kål, og hva er vel bedre enn det? Kål er høstens beste supermat, og er noe vi alle burde spise masse av ♥

5okt5-2-2

I dag ble det altså hodekål-chips. Mamma og pappa har hodekål i hagen, og jeg hadde et stort stykke i kjøleskapet som jeg ville lage noe godt av. Egentlig var disse ment til matboksene til barna i morgen, men vi spiste opp begge brettene når de kom hjem fra barnehagen. Med andre ord; disse var en suksess både hos store og små.

-1,5 dl rå cashewnøtter, bløtlagt i minst 4 timer
-juice fra 1/2 sitron
-1-2 fedd hvitløk
-1-2 ss olivenolje
-havsalt
-ev litt vann, så lite som mulig

-hodekål, masse (fjern de tykkeste stilkene)

Skyll de bløtlagte nøttene i rent vann. Bruk en food processor/stavmikser/blender, og blend en “dressing” av nøtter, sitron, hvitløk, olivenolje, og havsalt. Tilsett litt vann hvis dressingen blir for tørr.
Skjær kålen i passe chips-biter. Lagg de i en stor bolle, og rør inn dressingen slik at den dekker alle bitene. Fordel kålen på dehydrator-brett eller stekebrett dekt med bakepapir. BRuker du dehydrator tørker du de i 12 eller fler timer til de er tørre og spør. Bruker du ovnen, kan du tørke de vad ca 5o grader med en liten åpen sprekk på døren, i 8 eller fler timer. Følg med. Så lenge du tørker ved ganske lag temp. er det ingen fare for at de brenner seg, så la de heller stå litt for lenge enn litt for kort.

Med det ønsker jeg dere en nydelig kveld videre.

2 Responses to “Raw chips av hodekål (avhengighetsdannende supermat!)”

  • Jeg elsker kål! Det er fantastisk godt, kan varieres i det uendelig, er supersunt og noe vi definitivt bør spise mer av! Kålchips er yummy, jeg synes det er ekstra digg å blande inn litt næringsgjær for en litt “ostepoppete” smak!:D

    God helg!<3

    • Ragnhild Nordrum:

      Ja, det er jo så godt!! Selv liker jeg næringsgjær i, men barna er ikke så fan så jeg dropper det stort sett :)

Leave a Reply

Mitt navn er Ragnhild, og dette er min blogg hvor jeg deler min kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.
February 2018
M T W T F S S
« Jan    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728