Raw tigernøtt-sjokolade

Hei dere ♥ Hvordan går det med dere? Hos meg skjer det så mye nå, mye er fint, noe er vanskelig og vondt. Alt er bra, og alt er alltid i prosess, og ting som føles vanskelig kommer for å hjelpe oss å utvikle oss, og for at ting skal bli bedre i det lange løp. Det tror i alle fall jeg. Og aller mest har jeg det bra altså. I går dro vi på gårds-butikken Fat og Fe igjen- nå er det alt for lenge siden vi har vært der. Barna spiste raw is, jeg drakk vannkefir, og kjøpte inn sjokolader jeg ikke får tak i så mange steder. Etter det tok vi med barna på lang tur, og var faktisk ikke hjemme før de skulle legge seg. Så deilig å bruke hele dagen ute!

tiger2-2

Har dere hørt om tigernøtter? Det var K som introduserte meg for disse små rare nøttene, når hadde de med fra Afrika en gang. Jeg er ikke så glad i å spise de hele, men de er så gode å lage melk av (på samme måte som med mandler). Etter at jeg oppdaget disse nøttene, har jeg faktisk sett at de selges mange steder i Norge også. På mange helsekoster har de både hele nøtter, nøttemel, og nøttesmør. Tigernøtt-smør er faktisk ganske mye billigere enn mange andre nøttesmør (feks cashew og mandel), og kan brukes til mye av det samme. Tigernøtt-smøret har en litt søt mandel-smak.

tiger-2

Her laget jeg små “buttercups” med raw sjokolade og tigernøtt-smør, nam ♥

-75 gram kakaosmør
-75 gram kakaomasse
-2 ss cashewsmør
-2-4 ss lønnesirup eller yacon
-noen dryss vaniljefrø
-tigernøtt-smør, ca 1/2 ts per sjokoladebit
-ev litt havsalt (godt!)

Smelt kakaosmør og kakaomasse over vannbad. Rør inn cashewsmør til det er helt glatt og ingen klumper. Rør inn søtning og vanilje, smak. Kanskje du vil ha den søtere eller mer kakaosmak (da kan du bruke litt råkakao-pulver). Hell litt sjokolade i bunnene på sjokoladeformer, sett i fryseren. Legg over en knart med tigernøtt-smør over sjokoladen, og fordel tilslutt resten av sjokoladen på toppen. Hvis du ønsker kan du drysse over litt havsalt på toppen, det blir godt. Avkjøl i kjøleskap eller fryser frem til servering. 

Nå skal jeg ta med to energi-kuler ut, de trenger å løpe! Planen er tivoli og biblioteket sammen med en venninne og datteren hennes i dag. God lørdag til dere.

5 Responses to “Raw tigernøtt-sjokolade”

  • Nina:

    Nam, så spennende sjokolade. :)

    Vi har også kost oss hele dager ute i helgen, så deilig. Minsten koser seg så mye med vanndammer, vært å sett på dyrene – han sier jo ikke så mye enda men han går å sier “Mø” hele dagen for har nok lyst å se på de mer :)

  • AK =):

    Kult, disse nøttene må eg prøva meg på :)
    Nå står det fermentert bokhvetebrød i ovnen her ;)

    • Ragnhild Nordrum:

      AK <3
      Det var så synd at brødet ikke falt helt i smak hos deg!! HVordan likte Andreas det? Her er det SÅ populært. Barne er helt hekta! :P

  • Marie:

    Hei, Du skrev at det går å kjøpe tigernøttmel på helsekostbutikker i Norge. Har du noen tips? Jeg har ikke sett dem i sortimentet til de butikker jeg kjenner til. Jeg vil helst ha hele nøtter eller mel.

    • Ragnhild Nordrum:

      Åh, vet du hva, det husker jeg ikke. Synes å huske at jeg fikk disse i dette innlegget fra K som hadde det med fra Afrika. Men at jeg hadde sett det på Gunillas Helsekost i Sandefjord, og Røtter i Oslo. Men husker faktisk ikke helt.

Mitt navn er Ragnhild, og dette er min blogg hvor jeg deler min kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.
March 2024
M T W T F S S
« Feb    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031