Raw iskrem med macadamia og vanilje

Det er torsdag, snart helg, og jeg synes det passer fint med en oppskrift dere kan kose dere med i dagene som kommer.

20170419_171327-2
Luksus-is med macadamia og ekte vanilje ♥

Vegansk, raw, søtet med kokossukker, full av sunt fett og god næring. 

Jeg serverer gjerne dessert hver eneste dag, så lenge jeg vet at den er av god kvalitet og gir kroppen noe den er glad for. Barna her fikk is-pinner i går etter middag, og begge to elsket de. For å sitere storebror: “mm, så myke og gode” 

Spare-tips

Det er ingen tvil om at det koster litt å lage raw iskrem, så her kommer et par spare-tips fra meg:

♥ Først og fremst: husk at dette faktisk er mat! Denne iskremen metter godt, og jeg kan love at du bare orker litt av gangen. I motsetning til “vanlig” is som inneholder tom energi fra sukker, melk og annet mindre bra, får du i raw veganske desserter tons med næring, og kroppen sier fortere fra at den har fått nok.
♥ Cashewsmør er dyrt. Mitt tips er å følge med på gode salg (bland annet hadde økosjokolade supertilbud på store glass (nesten en halv kilo) for en liten stund siden). Selv om smøret snart går ut på dato, kan de legges i fryseren (!) og der holde de seg godt lenge.
Et annet tips er å handle på Iherb, eller aller billigst; lag smøret selv. Billige, rå cashewnøtter kan kjøpes på internasjonale butikker. Jeg har feks funnet cashewnøtter til 159,- per kilo her jeg bor.
♥ Macadamianøtter er ganske dyre nøtter. Igjen kan du finne billige (og veldig gode!) nøtter på internasjonale butikker. Mye billigere enn på vanlige matvarebutikker, og ofte av bedre kvalitet.
♥ Sist men ikke minst; kokossukker. Det er en av mine favoritt-søtning. Se etter merket Urtekram som kan kjøpes på bland annet Meny. De har mye billigere kokossukker mange andre merker på markede.

20170419_171343-2

Den mørke karamell-fargen kommer fra kokossukkeret. Faktisk smaker isen veldig karamell-aktig med deilig vanilje og havsalt.

Lag isen i en boks eller lag is-pinner, eller litt av begge

-100 gram rå macadamianøtter
-1 1/4 dl kokossukker
-2,5 dl vann
-1 ts vanilje frø
-1/2 ts havsalt
-250 gram rått cashewsmør (feks Artisana)

Start med å blende macadamianøttene til “smør”. Dette er lett siden macadamianøtter er veldig fete nøtter. Jeg bruker bare stavmikser min, og det tar under ett minutt. Tilsett så kokossukker, vann, vanilje og salt og blend videre. Tilsett til slutt cashewsmøret, og blend til en glatt, tykk “fløte”. Hell blandingen i en passe stor form eller i is-pinne-former. Dryss gjerne litt ekstra nøtter og vaniljefrø over, og sett det i fryseren i flere timer, minst 6. Hvis isen står lenge er det lurt å ta den opp 20-30 min før servering.

Jeg håper dere har en fin dag så langt ♥

Leave a Reply

Mitt navn er Ragnhild, og dette er min blogg hvor jeg deler min kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.
January 2018
M T W T F S S
« Dec    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031