Sunn påske: raw sjokolade- og appelsin-is

God kveld dere. I dag har vi hatt en så fin dag, med play-date med en venninne og sønnen på formiddagen, gåtur i det deilige vårværet, og mye tid ute resten av dagen.

20170408_135201-2

I går laget jeg raw iskrem, så la i fryseren over natten. Raw cashew-basert is er min favoritt, det blir så utrolig creamy, mektig og godt. Siden påsken er her laget jeg en variant jeg synes passer til anledningen: iskrem med sjokolade og appelsin, nam!

20170408_135234-2

Denne type is er sønns favoritt også ♥

4-6 store, mektige porsjoner

-250 gram cashewsmør (jeg bruker ett glass rått cashewsmør fra Artisana)
-2,5 dl vann eller mandelmelk
-liten klype havsalt
-1 1/4 dl råkakao
-1/2 dl + 1 ss kokossukker
-1/2 dl + 1 ss lønnesirup
-1 ts finrevet appelsinskall
-40 gram hakket mørk sjokolade (jeg brukte Green&Blacks 85%)

Bruk blender eller stavmikser, og blend sammen cashewsmør, vann/mandelmelk, havsalt, råkakao, kokossukker og lønnesirup. Bruk en slikkepott til å blande inn appelsinskall og hakket sjokolade. Frys isen ned, eller bruk en iskrem-maskin til å fryse den med. Server og nyt ♥
20170408_135130-2

Med det ønsker jeg dere en god lørdagskveld, jeg håper du fyller den med noe fint ♥ Her ble den en ekstra kort yoga-trening, TV-titting med familien, og nå skal jeg legge meg og håper på en lang og rolig natt. Vi sees, dere.

6 Responses to “Sunn påske: raw sjokolade- og appelsin-is”

 • Nina:

  mmm… ser nydelig ut :D

  Vi hadde så fin utedag i går med lek i barnehager, er så perfekt å leke ute i når de er stengt, lekte både før og etter soving, og minsten har fått seg en kamerater som vi møter og det er så koselig å se de løpe etter hverandre, skli på tur osv… Vi gikk tur og på cafe også :D

 • Rosa:

  Bruger du selv ismaskine? Den ser så cremet og lækker ud… og jeg ved ikke om den bliver sådan uden maskine?

  • Ragnhild Nordrum:

   Her har jeg ikke brukt iskrem-maskin :) Har det hjemme, men nå er jeg på ferie. Men isen blir super likevel, slik du ser på bildet. Cashew-is <3
   God påske Rosa <3

 • Enig med deg, cashewis er fantastisk godt. Det er ikke så mye jeg kjøper ferdig, men det er en av tingene jeg av og til kjøper, det har jo kommet så mange bra og gode av disse nå. Din hørtes knallgod ut og du skal ikke se bort i fra at jeg tester denne, har vært veldig fornøyd med de andre is oppskriftene dine jeg har prøvd :)

  • Ragnhild Nordrum:

   Jeg også liker godt å kjøpe raw is, synes det er så gøy at det kommer mer og mer på markede. Men det er ikke ofte jeg gjør det. Og hjemmelaget er uansett også så godt!!

Leave a Reply

Mitt navn er Ragnhild, og dette er min blogg hvor jeg deler min kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.
January 2018
M T W T F S S
« Dec    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031