Årets fineste festival: Vegansk Julefestival

Vegansk Julefestival er den fineste festivalen jeg vet om ♥ Min kjære venn Thomas jobber året rundt for å skape den beste festivalen over hodet mulig, og jeg vet at årets blir hakket bedre enn i fjor- slik er det alltid :)

15151587_10154637528952707_1890625632_n-2

Årets festival er allerede førstkommende helg, lørdag 26 og søndag 27. november. Denne gangen er festivalen på Chateau Neuf på Majorstuen. Man kan kjøpe enten dagspass eller helgepass, og har du mulighet vil jeg anbefale å komme begge dagene. Jeg husker godt festivalen i fjor (da hadde jeg en egen liten stand med raw sjokolade. Dog sto jeg ikke så lenge som jeg ønsket. Var uvitende nesten-høygravid, sliten, og hadde med meg sønn som ikke var kjempefornøyd med å stå på stand :)), og det er så utrolig mye man vi se på i flere omganger. Så sett av helgen ♥

Programmet er helt utrolig bra! Her er det så mye spennende og variert. Selv synes jeg spesielt at foredraget til overlege Tanja Kalchenko om ernæring høres spennende ut. Hun holder foredrag både lørdag og søndag, på søndag er det med fokus på barn og deres utvikling- et kjempeviktig tema! Trine Berges kokkekurs i raw julemat høres også veldig bra ut. Og ikke minst liker jeg at det arrangeres raw food-juleverksted for barna ♥

Så alle dere som har mulighet: sett av helgen og gled dere! Er det noen av dere som skal?

Jeg håper alt er bra med dere! I går hadde vi en så utrolig fin dag hjemme, jeg og S og S. Vi var på baby-sang, koste oss med andre mammaer og barn, og når vi kom hjem laget vi teppe-hus i stuen, lekte butikk, og koste oss med god mat sammen. Som jeg kunne ønske at jeg alltid kunne ha barna tett inntil meg, hele tiden. Jeg er nok litt gammeldags på dette området, og vil helst være husmor på fulltid, og ha barna løpende rundt bena mine. Samtidig ser jeg at sønn koser seg veldig i barnehagen. Og i vårt samfunn, hvor alle andre barn er i barnehage og ikke løper fri rundt gatene, føles det som det beste alternativet. I alle fall akkurat nå. Også kjennes det ut som ren luksus de dagene jeg har han hjemme med lillesøster og meg.

I dag tok jeg og ei venninne en spontan kafe-tur på formiddagen. Men bortsett fra det har denne dagen vært høyst ueffektiv. Jeg la meg til å sove med datter da vi kom hjem, og resten av dagen føles det som jeg bare har surret med småting, selv om jeg har nok av ting jeg burde gjøre. Noen dager blir bare slik. I morgen har jeg en koselig middagsavtale med ei venninne, det gleder jeg meg til!

God kveld videre, alle dere♥

7 Responses to “Årets fineste festival: Vegansk Julefestival”

  • Rosa:

    Man må bestemt gerne have en dag hvor man er ueffektiv <3 eller to eller tre _< Glæder mig til en normal hverdag igen^_^
    Ønsker dig en god dag med venindekomsammen. Lyder hyggeligt med sådan en dag hvor børnene er hjemme hos dig. Du er en god mor, Ragnhild<3<3<3

  • Inger:

    En veldig (!) forsinket gratulerer med dagen Ragnhild! Fint å lese det ble så bra.

    Mamma var hjemmeværende med oss, men vi gikk likevel i park (3 dager i uken) og barnehage. Jeg først fra jeg var 2 og et halvt (fordi vi bodde et sted der det ikke fantes), men mine søsken fra de var ett år. Noen av de minnene jeg virkelig husker fra barndommen er fra park og barnehagen. Jeg elsket det. Så mye at når vi flyttet til en annen by måtte vi dra tilbake året etter for å besøke barnehagen og jeg blir fortsatt i godt humør når jeg er i byen og går forbi. Det ga mamma muligheten til å ha litt alene med barnet som var yngst og vi fikk utløp for litt energi og møtte andre barn. Så hjelper det at når man begynner på skolen at man er vant til å være hjemmefra og sammen med andre barn hele dagen. Nå som mamma er pensjonert har hun fått seg jobb:) Håper du ettervert kan finne en løsning som gjør du kan være hjemme når du vil.

    • Ragnhild Nordrum:

      TUSEN takk for så fin kommentar fra deg Inger!
      Jeg tror også at en park/barnehage kan berike barndommen veldig. Mamma var også hjemme med oss barna, men jeg gikk likevel deltid i bhg noe av barndommer- og har mange fine minner. Og ser at min sønn har masse glede av det. likevel tenker jeg at MER tid med foreldre er det beste. Og jeg som har mulighet kommer til å ha S hjemme en dag eller to i uken, frem til jeg ikke har mulighet lenger :)
      Takk for bursdagshilsen også <3

  • Hanne:

    Jakob var syk i helgen, så ble ingen tur til byen på meg, selv om jeg hadde veldig lyst! Du beskriver mammarollen så vakkert. Jeg beundrer deg virkelig<3 mamma var hjemmeværende da jeg var liten, og jeg gikk kun annenhver dag i BHG fra jeg var tre. Men det er sant som du sier, at deg var annerledes før, da "alle" var hjemme. Synes det virker som dere har funnet en fin løsning for hele familien.

    • Ragnhild Nordrum:

      Ååå<3 Du er så god Hanne!! Tusen tusen takk for så fine ord, det betyr mye!
      Stakkars lille J<3 Håper han er bra igjen nå!?

Mitt navn er Ragnhild, og dette er min blogg hvor jeg deler min kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.
May 2024
M T W T F S S
« Apr    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031