Rødbete-suppe med cashew-rømme

God søndag morgen, direkte fra sengen :) Barna sov til over seks i dag, noe som er en sjelden lykke, og nå sitter de så fint å ser på barne-TV i mens jeg skriver.

Har dere hatt en fin helg? Her er det veldig fult hus i helgen. K har med barnas store halvbror, mamma og pappa er i Vestfold i helgen, og så har broren min også vært her.

I går kokte jeg en stor kjele med rødbete-suppe med rødbeter fra mamma og pappas hage. Denne ble tatt veldig godt i mot (jeg kommer en veldig suppe-glad familie), og selv elsket jeg den. Den er fyldig og mettende, full av smak og nærinsrik.

Resized_20161112_130746

Dette er en veldig ca-oppskrift, smak deg frem og juster etter ønske. Det ble en stor stor kjele hos meg, og det mettet seks voksne. Serverte også hjemmebakt speltbrød og kikerter til, til de som ønsket det. Selv synes jeg suppen er mer en mettende nok i seg selv.

-2 gule løk, hakket
-3 fedd hvitløk, hakket
-ca 1 liter fersk rødbete skjært opp i biter
-1/2 hode med rødkål, strimlet
-vann
-saft fra 1/2 sitron
-3-4 ss cashew-rømme (oppskrift under)
-godt med urtesalt
-havsalt
-sort pepper

Legg løk og hvitløk i en stor kjele. Hell over nok vann til å så vidt dekke de, og “stek” de i vannet til løken er myk. Hell over rødbete, og dekk igjen til det er akkurat nok vann til at det dekker grønnsakene. Kok under løk i 15-20 min. Legg over rødkål, og hell over nok vann til å dekke. Kok under lok i 10-15 minutter. Tilsett sitronsaft, cashew-rømme, urtesalt, havsalt og pepper. Bruk en stavmikser til å blende suppen til den er helt glatt. Smak til, det kan veldig godt hende du trenger med urtesalt/havsalt/pepper. Server suppen varm med mer cashew-rømme på toppen.

Cashew-rømme:

-200 gram rå cashewnøtter, bløtlagt i ca 4 timer
-saft fra en halv sitron
-havsalt
-vann

Blend nøtter, sitron, havsalt og så lite vann som mulig til en glatt “rømme”.

Med det ønsker jeg dere alle en nydelig søndag ♡

4 Responses to “Rødbete-suppe med cashew-rømme”

  • For en herlig farge!!

  • Hanne:

    Mannen min er ikke så glad i rødbeter, men siden han skal bort til helgen må jeg prøve denne oppskriften. Jeg hatt alltid vært fornøyd med suppeoppskriftene dine tidligere :D

    • Ragnhild Nordrum:

      Så koselig at tidligere oppskrifter har falt i smak :) Jeg og familien likte denne veldig. Mamma og pappa er skikkelig suppe-mennesker, og det meste faller i god jord hos de :)
      Klem igjen <3

Mitt navn er Ragnhild, og dette er min blogg hvor jeg deler min kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.
April 2024
M T W T F S S
« Mar    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930