Vær takknemlig på vanskelige dager

God sen kveld, dere. Det er ikke ofte jeg sitter oppe så sent, klokken nærmer seg midnatt, men i kveld har jeg hatt litt jeg har måttet få unna og da ble det slik. Akkurat nå siter jeg inntullet i dynen min, det står et brett med veganske “sugar cookies” i ovnen og det lukter vanilje i hele leiligheten. Det er nemlig `lanterne-fest´ i barnehagen til sønn på torsdag, og jeg har fått beskjed om at barna skal få utdelt kjeks, og da vil jeg ta med egne veganske til han. Jeg har ikke bakt noe slikt før, og har bare fulgt en oppskrift jeg fant på nett, og byttet ut sukker med kokossukker, hvetemel med spentmel, og vaniljesukker med vaniljefrø. Forhåpentligvis blir de bra, ellers må jeg gjøre et nytt forsøk i morgen :)

20161108_125342

Jeg hadde egentlig ikke tenkt å skrive noe innlegg i dag, men så kom lysten over meg nå i kveld. Jeg har med årene slått meg til ro med at jeg er et veldig sensitivt og følelsesfylt menneske. Og det er ikke bare lett. Jeg tar altfor ofte alt personlig, og andres issues kan tynge skuldrene mine helt enormt. Jeg har også høye idealer for meg selv og mitt eget liv (på alle områder; fra morsrollen til hvordan jeg er som medmenneske og til hvordan kostholdet mitt er) og tar det veldig tungt når jeg føler jeg ikke lever opp til det jeg ser på som ideelt. Jeg tror at å ha høye idealer er en veldig positiv ting, og jeg tror også at å ha en sensitiv samvittighet er veldig bra. De følelsene viser jo veien for oss i livet, og gjør at vi stadig ønsker og må forbedre oss. Samtidig må vi ikke la nederlag ta knekken på oss. Vi er tross alt bare mennesker, og er på en måte født til å feile. Og til å lære. Det er så viktig å huske på, både for vår egen del og for andres.

Jeg har den siste tiden hatt det tøft. Jeg har liksom syntes livet har vært.. for mye. Hodet og kroppen er konstant spent, og jeg tenker og drømmer og gråter. Midt oppi det hele minner jeg meg selv på at vi aldri få vanskeligere utfordringer enn hva vi er skapt til å takle. Og får vi tøffe utfordringer, ja- da er det bare et bevis på at vi er sterke mennesker.

I kveld vil jeg bare minne dere alle på at i kan være takknemlige selv om vi ikke alltid er glade. Det har jeg kjent på så mye den siste tiden. Jeg har ikke følt meg glad, men jeg har følt meg så bunnløst takknemlig. Jeg er så takknemlig for at jeg får være mammaen til verdens beste små kokosnøtter, for familien min, for venner og kjære, for en sterk kropp, for at jeg har mat på bordet, for yoga, og for alle utfordringer som gjør at jeg vokser, blir sterkere og utvikler meg.

Med det tar jeg endelig kvelden. Jeg hadde en helt skjønn yoga-trening nå i kveld, med ekstra fokus på åpning av hoftene (min favoritt!), og kroppen kjennes på glad og utstrekt. Det lover godt for en god natts søvn. Sweet dreams ♥

 

12 Responses to “Vær takknemlig på vanskelige dager”

  • Hedvig:

    Det var et veldig, veldig fint innlegg. :) <3

  • Nina:

    FInt innlegg. Håper du har fått sove godt :)

    Jeg er også veldig takknemlig for de fineste gutta mine <3

    • Ragnhild Nordrum:

      Barn er bare en SÅ stor gave! Kan sitte og gråte på sengen etter at de har sovnet, bare fordi de er så gode og jeg er så glad i de. Skjønner godt at du er glad for de flotte guttene dine <3

  • Man går gjennom faser i livet som kan føles forferdelig, tomt på tross av alle godene i livet vårt. Det er da man må bare kjenne på følelsene, ta vare på seg selv, ta ting litt roligere og heller prøve og tenke konstruktivt istedenfor destruktivt.

    Jeg tror at vi ofte er litt for flink til og ta snarveier i livet og ikke riktig anerkjenne noen deler, på godt og vondt… Men plutselig kommer man på hvordan man er seg selv og kommer seg på skinnene igjen – og da føles det ofte ekstra godt :)

    Du har et så flott, fargerikt og sunt liv, og familien og vennene dine er helskjønne :D Og for et godt menneke du er! Inspirerer, finner på koselige ting og tar vare på verdier i livet som mange av oss kan ta for gitt! *klem*

  • Fint innlegg, tror mange glemmer takknemlighet. Vi som bor her i Norge er jo få av mange som kan leve et enkelt liv. Kjenner meg litt igjen i dine bekymringer, men velger å tenke positivt, tenker at det er oppskriften :)

  • Hanne:

    For et vakkert innlegg<3 kloke ord, som er viktig å huske på! Du er virkelig helt fantastisk Ragnhild, og inspirerer på så mange områder via bloggen din :)

    • Ragnhild Nordrum:

      Åh, tusen takk Hanne<3 Denne kommentaren ble jeg så glad for!! Stor klem til deg og J <3

Mitt navn er Ragnhild, og dette er min blogg hvor jeg deler min kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.
April 2024
M T W T F S S
« Mar    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930