Good-for-you Nutella – laget med ekte sjokolade

Heisann, dere ♥ I dag hadde jeg egentlig tenkt å dele en supergrønn, næringsrik og god suppe, med alt det gode fra mamma og pappas hage. Meeen, så ble den superGRÅ og langt fra fotogen. God, men ikke pen. Jeg elsker å lage supper med ved å surre grønnsaker i litt kokosolje (denne gangen brukte jeg purre, masse persille, squash, gulrot, grønnkål og hvitløk), koke det mørt i vann, blende suppen med kokosmelk, og smake det til med havsalt og sort pepper. Det er jo så godt. Men det ser ikke alltid like godt ut.

Så! I kveld skal dere heller få en annen oppskrift som jeg laget tidligere i dag. Hjemmelaget Nutella med ekte sjokolade.

Happy mood, happy body, happy soul ♥

Resized_20161010_135738

Dette er slik Nutella burde lages. Her har jeg ovnsristet hasselnøttene for å få frem den deilige smaken, og kvernet de til smør sammen med cashewnøtter (gir en mer kremet og mild Nutella enn hvis du kun bruker hasselnøtter), smeltet mørk sjokolade, litt kokossukker, vanilje og havsalt. Helt, helt perfekt!

-150 gram hasselnøtter
-150 rå cashewnøtter
-80 gram mørk sjokolade (jeg brukte 85%)
-1-2 ss kokossukker
-1/2 ts vaniljefrø
-1/3 ts havsalt

Start med å ovnsriste hasselnøttene. Legg de på et stekebrett, og stek de ved 190 grader til de lukter godt og skallet begynner å flasse av, ca 8-12 minutter- følg godt med. Legg nøttene i et rent kjøkkenhåndkle og gni av mest mulig av det brune skallet. Det gjør ingenting at noe av skallet blir igjen, men fjern det som lett gnis av. 
Nå skal du lage nøttesmør av hasselnøttene og cashewnøttene. Jeg har nettopp funnet ut av jeg kan bruke juice-maskinen (!!) min til å lage super-smoothe nøttesmør. Jeg kjørte nøttene 3-4 runder i den og da var det helt glatt og fint. Du kan også bruke en food prosessor eller en sterk blender. 
Rør inn smeltet sjokolade, kokossukker, vanilje og havsalt. 
Oppbevar Nutellaen i romtemperatur. 

Jeg liker Nutellaen som fyll i raw sjokolade, på toppen av eplebåter, sammen med friske bær, eller som en energi-boost rett fra skjeen.

Jeg håper uken deres har vært fin så langt. Her har det gått i ett, men alt vel. De fleste dager føles ganske effektive, og veldig meningsfulle. Jeg koser meg sånn med de små trollungene mine, og prøver å balansere det hele med både tid alene for meg selv, og tid med venninner. Jeg trenger liksom litt av alt for at det skal føles bra.

God kveld videre til dere, jeg håper den er fin på alle måter.

10 Responses to “Good-for-you Nutella – laget med ekte sjokolade”

  • Dette ser skikkelig lekkert ut! Ikke så enkelt å ta et godt bilde av i utgangspunktet en kjedelig brun masse, selv om vi vet det smaker kjempegodt – men dette ble så fint!

  • Nina:

    Nam – så deilig. Tror jeg må teste denne oppskriften :D

    • Ragnhild Nordrum:

      Håper du gjør det! :D Den er så god! Tar ofte en skje før jeg skla gå for å hente S i bhg. Det er en ganske lang tur, så den passer perfekt som en boost før det :)

  • Elisabet:

    Nam nam! :-) Laget med ovnsristet mandler for jeg hadde ikke hasselnøtter, ble veldig populært! Nå har jeg kjøpt hasselnøtter for tenkte å lage mer i kveld, men nå mangler jeg cashew! haha :-)

    • Ragnhild Nordrum:

      Så utrolig koselig å høre at det falt i smak hos dere <3 Det gjorde det her også ;) Det er sikkert kjempegodt med mandler i- det må jeg prøve neste gang.
      Klem til deg og dine <3

  • Elisabet:

    :-) Har du forresten prøvd med bare hasselnøtter? Kanskje jeg må teste det ut i kveld! Stor klem <3

    • Ragnhild Nordrum:

      Ja jeg har prøvd :) Og det blir veldig godt altså. Men har fått dilla på å mildne ting med cashewnøtter :)
      <3

  • Nina:

    Åh, herre – jeg testet ikke bare oppskriften – jeg spiste opp alt så altfor fort, haha… har ikke spist sjokoladepålegg på år – digg :D

Mitt navn er Ragnhild, og dette er min blogg hvor jeg deler min kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.
April 2024
M T W T F S S
« Mar    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930