Mandagsmiddag! Green soup and flourless chocolate cake

Hei hei, og god mandag til dere alle. Jeg håper starten på den ny uken har vært fin? Selv har jeg hatt en god dag. Jeg har vært gjennom-sliten og fullstendig utkjørt en lang periode nå. Det som hjelper meg er å prøve å alltid tenke fremover, planlegge, planlegge og planlegge, slik at dagene går så smooth som mulig. Jeg elsker dager hvor alt bare flyter, og da gjelder det å ligge noen steg foran. Denne uken har jeg koselige venninne-avtaler på planen, og en tur til en butikk jeg har hatt lyst til å besøke lenge (det blir nok et eget innlegg om den butikken senere i uken).

I kveld tenkte jeg bare å dele ukens første middag med dere. Raw, grønn suppe som er en favoritt hos meg, og mel-frie små sjokoladekaker til dessert. Denne suppen er så god (!), til og med lille datter spiste mange skjeer av den. Den er så frisk, smakfull og mettende. Sjokoladekakene er helt nydelige, mørk, mektige, og med perfekt konsistens ♥

Resized_20160919_163823

Grønn suppe

-1 stor agurk
-1 avokado
-1 toppet ts cashewsmør
-2 dl fersk dill
-saft fra en halv sitron eller lime
-godt dryss havsalt

Skjær av ca 5 cm av agurken og legg den til side. Blend resten av agurken sammen med avokado, cashewsmør, dill, sitronsaft og noen dryss salt til en glatt, jevn suppe. Finhakk resten av agurken. Server suppen med hakket agurk på toppen.

Resized_20160919_171457

Mel-frie små sjokoladekaker

10-12 små kaker/muffins

-3 ss finmalte linfrø + 1/2 kopp vann, rør sammen og la stå i 15 minutter
-120 gram mørk sjokolade, jeg brukte 85%
-1/4 kopp kokosolje
-1 1/4 kopp kokossukker
-1/4 kopp cashewnøttsmør
-1/4 ts havsalt
-1 ts vaniljefrø
-1/2 kopp råkakao eller kakao

Varm opp ovnen til 190 grader.
I vannbad, smelt sjokolade og kokosolje sammen. La det stå over varmt vannbad og visk inn cashewsmør, kokossukker, havsalt og vanilje. Rør inn linfrø-blandingen og rør godt (fremdeles over vannbad) i noen minutter. Rør inn kakaoen til slutt.
Fordel røren i 10-12 muffinsformer, gjerne de som er laget av silikon. Stek i 18 minutter. Avkjøl, før du popper de ut av formene og serverer. Oppbevar kaldt, og frys ned rester.

Resized_20160919_165555

Nå blir det yoga- min favoritt-tid i løpet av dagen. God ny uke til deg, make it a good one ♥

10 Responses to “Mandagsmiddag! Green soup and flourless chocolate cake”

  • Så friskt og deilig! Må kose seg litt på en helt alminnelig mandag du :) Ha en fin uke fremover skjønne du! x

  • Takk for at du deler så spennende oppskrifter – tror jeg må prøve meg på disse :D

  • Rosa:

    Også jeg elsker kombinationen af avocado, dild og citron…. så jeg ville elske din suppe♡
    Chokoladerne lyder til at være MUMS☆
    Planer er en kæmpe god ting:-) de skal allerhelst bare være fleksible;-)

  • Nydelig middag. Jeg er helt klart fan av noe lett som suppe og heller en dessert i tillegg. Begge deler hørtes veldig godt ut. Prøvd meg på avokado i suppe og det gir fin konsistens. Nysgjerrig på den butikken du skal på- det blir spennende å høre om. Mine dager er “lange ” denne uka, skal endelig ha ferie til helga :)jubel:)

    • Ragnhild Nordrum:

      Slik er jeg også. Elsker å fylle opp magen med masse grønt først og så kose meg med noe mektig etterpå. Føles best både for kropp og sinn :)

  • Spennende oppskrifter du serverer, enda en gang! De ser både smakfulle og sunne ut, på hver sin måte :-) Må prøve begge to :-)))))

Mitt navn er Ragnhild, og dette er min blogg hvor jeg deler min kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.
March 2024
M T W T F S S
« Feb    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031