Raw Mocha-is- perfekt til helgen

God morgen dere. Her kommer gårdagens post til dere. I kjent stil sovnet jeg på sofaen fra alt og alle tidlig på kvelden. Kroppen er liksom gjennom-sliten, og av og til, ofte et par ganger i uken, sovner jeg med et sovende barn på magen.

Uansett, fredagen var en veldig fin dag, både effektiv og koselig. Og så laget jeg nydelig dessert til meg og sønn, og oppskriften skal dere få nå. Raw Mocha-iskrem, kanskje dette blir din helge-dessert også? Den er så god, altså! Cashew-is blir ikke steinhardt i fryseren, så om du ikke har iskrem-maskin kan du fint lage den uten.

Resized_20160916_123221

4-6 store, mektige porsjoner

-250 gram cashewsmør (jeg bruker ett glass rått cashewsmør fra Artisana)
-dobbel espresso
-nok vann til at espresso og vann til sammen blir 2,5 dl
-1/2 ts vaniljefrø
-liten klype havsalt
-1 1/4 dl råkakao
-1/2 dl + 1 ss kokossukker
-1/2 dl + 1 ss lønnesirup

Blend alle ingrediensene godt sammen, jeg brukte en stavmikser. Frys isen ned, eller bruk en iskrem-maskin til å fryse den med. Server og nyt ♥

Har dere noen koselige planer denne helgen? I dag er det bare barna og meg; vi skal på biblioteket, på kafe, og lekeparken. I morgen reiser vi bort. Jeg tror det blir fine dager. God helg til dere. Vi sees snart.

10 Responses to “Raw Mocha-is- perfekt til helgen”

 • Den så digg ut :)
  Blir det ikke mye koffein og oppkvikkende for minstemann med både råkakao og espresso?

  • Ragnhild Nordrum:

   Han fikk en ganske liten porsjon og jeg merket ingenting. Vanligvis pleier å verken gi meg selv eller han sjokolade etter middag, pga nattesøvnen. Men når jeg gjør det, går det bra :)

 • Så fantastisk deilig:) Jeg lager så lite av type raw-ting med cashew og mandler osv, fordi kjæresten min har nøtteallergi. Så utrolig kjedelig. Han er også allergisk mot det meste av rå grønnsaker! Gaaaad. Så råkost er noe jeg nesten bare spiser hjemme hos mamma, orker liksom aldri å lage det til meg selv. Men sånn is som dette, raw-kaker osv ser så ufattelig digg ut! Så ofte jeg har mulighet og råd kjøper jeg et kakestykke på Funky Fresh eller Tilstede, love it :)

  • Ragnhild Nordrum:

   Åh nei så kjedelig med nøtteallergi! Det er en allergi jeg er glad for at jeg ikke har altså!
   Du lager mye annet godt da :)
   Klem til deg

 • Hanne:

  Dette så fantastisk godt ut! Du er så flink:D Nå som vi driver og flytter og bl.a. Skal ha visning i morgen er mye av kjøkkenutstyret pakket ned, så nå gleder jeg meg til vi kommer i nytt hus.

 • Jeg blir alltid så frista av is-oppskriftene dine :) Kaffe og sjokolade er ingen dum kombinasjon, den så som alltid herlig ut :)

 • Mmmmmmmmocha! En av mine favorittsmaker – så bildet ditt av dette før oppskriften kom opp og ville sååååå ha litt av denne isen :D

  Håper energien har kravlet seg oppover. Selv har jeg fått halsbetennelse – kan ikke en stakkars sjel få litt fred? Tyder på at jeg må forandre på noe – har begynt og sette hjulene i sving :)

  Håper du har hatt en nydelig start på uke! Her våknet jeg opp med sol i fjeset :D x

  • Ragnhild Nordrum:

   Uff, ja du har fått mye sykdom mot deg den siste tiden :( Håper det gir seg snart<3
   Sjoko+kaffe er en favoritt hos meg også. Har aldri drukket kaffe, men liker smaken!
   Klem

Leave a Reply

Mitt navn er Ragnhild, og dette er min blogg hvor jeg deler min kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.
February 2018
M T W T F S S
« Jan    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728