Til barna: bokhvete-pannekaker med blåbær-plommesaus

God kveld, kjære dere. Her kommer dagens post i en feil, mens jeg venter på at bokhvete-muffinsene til barnehage-sønnen min skal stekes ferdig. Jeg har nemlig lovet han det i matboksen i morgen, så i kveld ble det en sen liten bake-økt på meg. Jeg vil gjerne dele det som ble middagen til barna i dag, det ble nemlig stor suksess hos både liten og bitteliten. Storebror elsker pannekaker, og jeg lager de alltid så næringsrike jeg kan få til, ved å bruke meltyper som havre eller bokhvete, linfrø eller chiafrø, nøttemelk, og godt med kokosolje til steking. Lillesøster spiser ikke pannekaker (eller annen mel-mat) enda, men elsket sausen som et eget lite måltid- det blir jo litt som en blåbær-chia-pudding.

PicMonkey Image-5

Jeg har vært så heldig å få flere poser med plommer fra hagen til en av de ansatte på den lokale helsekostbutikken min. Mesteparten har vi spist slik de er, men jeg har også hatt lyst til å bruke de i noen oppskrifter. I dag havnet tre av de i denne sausen, sammen med blåbær fra skogen, litt sitron, en daddel og chiafrø ♥ Sausen kan brukes slik du ville brukt syltetøy, på brødskiver, på grøt, eller som baby-mat.

Resized_20160907_161433

Bokhvete-pannekaker:

-2,5 dl mandelmelk
-1 ss knuste linfrø
-1 ss smeltet kokosolje + mer til steking
-1 ts vaniljefrø
-2,5 dl bokhvetemel
-1/2 ts kanel
-1/4 ts havsalt

Rør sammen alle ingrediensene i en liten bolle, og la den stå i minst 15 minutter, så linfrøene får trekt til seg væske. Den kan også stå lenger i kjøleskapet. Jeg laget rører på formiddagen i dag, og stekte pannekakene i ettermiddag. Stek små litt tykke pannekaker i kokosolje. Server varme med blåbær-plommesaus. 

Blåbær- plommesaus:

-2,5 dl blåbær (jeg brukte frosne, opptinte)
-3 plommer
-1 myk daddel (ev bløtlagt)
-saft fra 1/2 sitron
-1/8 ts revet sitronskall
-1 ss chiafrø

Blend alt sammen, unntatt chiafrø, til en glatt saus i en blender/med en stavmikser. Rør inn chiafrø, og la sausen stå i kjøleskapet i minst 30 minutter, men gjerne lenger. Servers kjøleskapskald til pannekakene.

Resized_20160907_162024-2

Med det tar jeg kvelden. Det har vært en lang dag, og jeg gleder meg sånn til noen timer søvn. Jeg håper dere har hatt en fin dag, alle sammen ♥

5 Responses to “Til barna: bokhvete-pannekaker med blåbær-plommesaus”

  • Monica Helene:

    Åh, dette hørtes veldig godt ut.
    Skal virkelig prøve ut oppskriften.
    Takk for at du deler Ragnhild!

  • Jeg har laget disse nå :D

    • mine ble egenlig ganske så kompakte og tørre, ihvertfall når de ikke var varme lenger. :/ mulig jeg skulle hatt i mer mandelmelk eller noe. Smaken av bokhvete er god da, men mini som ikke er så glad i mye tyggemotstand ville ikke ha, hehe… Jeg spiser nok opp de da. :D

      • Ragnhild Nordrum:

        Åh, så dumt. Hmmm. S spiste hele porsjonen da de var nystekte (han har god appetitt ;)) og da var de myke og fine. Men kan se for meg at de ganske raskt blir tørre ja.

Mitt navn er Ragnhild, og dette er min blogg hvor jeg deler min kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.
May 2024
M T W T F S S
« Apr    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031