Fylt raw sjokolade (Kinder-inspirert)

Fredagsmorgen ♥ Jeg sovnet fra alt i går, så her kommer innlegget jeg skrev til dere da.

God kveld. I dag har jeg har så koselig besøk av en venninne og datteren hennes (som er akkurat like gammel som lille sønn). Jeg hadde enkel servering med vannmelon og bær, sjokolade-kuler fra fryseren, og disse fylte sjokoladene som jeg laget i går. Jeg har hatt lyst til å lage noe som ligner på Kinder-sjokolade i raw og vegansk form, men jeg er ikke helt i mål enda. Likevel velger jeg å dele oppskriften, for disse ble kjempegode!

20160526_074321

-1/2 kopp kokossmør
-1/2 kopp cashewsmør
-2 ss lønnesirup
-1 ts vaniljefrø
-lite dryss havsalt
-1/2 dl mandelmelk

-ca 50 gram kakaosmør
-ca 50 gram kakaomasse
-1 ss cashewsmør
-1-2 ss råkakao
-1-2 ss lønnesirup
-noen dryss vanilje

20160526_074342

Smelt kokossmør over vannbad. Rør inn cashewsmør, lønnesirup, vanilje, salt og mandelmelk. Hell fyllet over i en liten form og sett det i fryseren. Når det r kaldt deler du den i 8-16 passe biter. Sett tilbake i fryseren. Smelt kakaosmør og kakaomasse over vannbad. Rør inn cashewsmør, kakao, lønnesirup og vanilje. Smak til med mer søtt/kakao. Dypp de kalde bitene i sjokoladen og sett de i fryseren. Etter at sjokoladen er hard, setter du de i kjøleskapet og oppbevarer de der frem til servering.

20160526_075237

Ellers har dagen gått til å være ute, ute og mer ute. Vi har både vært i skogen igjen, på et par lekeparker, og i sentrum og ordnet litt. Det har vært en kjempefin dag. I Til helgen får vi Oslo-besøk, så i morgen må jeg bruke litt tid på å gjøre det ekstra koselig her. Ønsker dere alle en fin kveld videre.

8 Responses to “Fylt raw sjokolade (Kinder-inspirert)”

  • NamNam :D Sjokolade er så deilig.

    Minstemann har fått smake hjemmelaget sjokoladepussing og nøttekuler med sjokolade som virker som han liker godt smaken av :) Han spiser generelt ikke så mye enda da han er veldig glad i amming fortsatt :D

    • Ragnhild Nordrum:

      Synes det er så bar du fortsetter med ammingen Nina!!! Store S sluttet selv da han var ca 2,5 år (rett før Sofia kom), og selv om jeg syntes det var slitsomt til tider da han var “stor”, er jeg SÅ glad jeg gjorde det og kommer til å la Sofia også holde på så lenge hun vil :)

  • Yumm…du er så flink til å lage supersunn og spennende konfekt! Tror du burde hatt et dobbeltliv som konfektmaker i tillegg til at det andre fine du fyller dagene dine med;-)

    • Ragnhild Nordrum:

      Tusen tak, så koselig :)
      Og god ide, har vært inne på tanken ;) I det minste vil jeg få til flere raw food/raw sjokolade kurs etter hvert!

  • Elisabet:

    Høres kjempegodt ut! Super servering til besøket ditt! :-D Fortsatt god helg! <3

    • Ragnhild Nordrum:

      Tusen takk Elisabet <3
      Bruker stadig vekk ringslyngen til å være Sofia i mens jeg gjør lett husarbeid forresten :) Og sender deg en tanke hver gang :) synes den er så fin og god!

  • Ser ut som du har fått nyttet godt av de siste dagene, så mye godt vær og selskap :)
    Og disse sjokoladebitene, snadder!
    I dag var jeg, kjæresten og hans lillesøster ute på eventyr her på vest kanten av Glasgow, gikk på vegetar-tehus og spiste god mat og drakk spennende te. Men nå skal jeg bare ta det helt med ro og slappe av, lese litt :) Ha en finfin helg, og takk for inspirasjon :) x

    • Ragnhild Nordrum:

      Slike tehus høres så koselig ut!
      Og takk! Ja, det har vært fine dager. Og denne uken blir også veldig fin. Fult opp. Og jeg kjenner jeg både blir litt stresset og glad :) Men mest glad da!!
      God kveld til deg,

Mitt navn er Ragnhild, og dette er min blogg hvor jeg deler min kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.
April 2024
M T W T F S S
« Mar    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930