Varmende Chai Latte med hjemmelaget cashew-melk

I dag da jeg kom inn i varmen, etter flere timer ute i kaldt ruskevær med barna, laget jeg en stor kopp med nydelig, varmende chai latte.
20160417_131944

Jeg elsker chai latte, og drakk det alt for mye da jeg jobbet på SATS for noen år siden. Da gikk jeg nemlig ofte til Super Nature-butikken som lå i Bogstadveien, og kjøpte en kopp med chai latte laget med mandelmelk i pausen min. Det var så godt, og et skikkelig høydepunkt i løpet av arbeidsdagen (forøvrig var arbeidsdagene høydepunkter i seg selv, jeg trivdes så utrolig godt i resepsjonen på SATS og savner det faktisk ofte).

20160417_131923

Har du en stavmikser lager du chai latte enkelt hjemme selv. For å lage cashew-melk blender du bare rått, smooth cashewsmør (jeg bruker Artisana) og vann. Jeg bruker ingen søtning i latten, men hvis du ønsker det, tror jeg kokossukker vil passe her.

Til en kopp

-1 pose med god Chai-te
-3 dl kokende vann
-1 toppet ss rått cashewsmør (jeg bruker DETTE)
-kanel

Legg te-posen i en kopp og hell ca 2 cm av det kokende vannet over. La teen trekke godt. Blend resten av det kokende vannet og cashewsmøret med stavmikser. Blend til du får en kremet melk med deilig skum. Hell melken over teen, og topp med kanel.

20160417_131838

Jeg håper søndagen dere har vært fin. Selv er jeg nettopp ferdig med ukens siste yoga-trening og opprydding i leiligheten, og er klar for en ny uke med mange koselige avtaler. Jeg tror det blir en veldig fin uke. God kveld videre, vi sees igjen senere.

10 Responses to “Varmende Chai Latte med hjemmelaget cashew-melk”

  • mmm… Så deilig. Ekstra godt å komme inn etter ruskevær :)

    Ha en fin uke :)

  • Enig, chai latte er supergod! Denne versjonen med skummende cashewmelk hørtes fristende ut, og fint med en kjappversjon av å lage egen plantemelk i stedet for å handle det dyrt i butikken:-)

    • Ragnhild Nordrum:

      Ja, å lage cashewmelk på denne måten er faktisk genialt!! Lager kakao på samme måte, og det er knallgodt!

  • Rosa:

    God idé, Ragnhild☆☆☆ Det må prøves så snart jeg får mine køkkenmaskiner inden for døren;-) Har undværet dem i 4 måneder nu… men om 1 uge!♡♡♡

    • Ragnhild Nordrum:

      Da forstår jeg godt at du gleder deg, 4 måneder er lenge!! Kan tenke meg du kommer til å lage en masse godt når den er på plass igjen :)
      God uke til deg Rosa :)

  • åhh, det hørtes deilig ut. Selv var jeg ute å gjorde hagearbeid, iskaldt var det, kunne absolutt trengt denne da :)

  • Nu ska jag nog ta mig en chaite i alla fall:) Kram och ha en fin kväll. <3

Mitt navn er Ragnhild, og dette er min blogg hvor jeg deler min kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.
April 2024
M T W T F S S
« Mar    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930