Artisjokk-pesto (perfekt over raw pasta!)

Hei hei. Jeg er altfor sent i seng, men tenkte jeg skulle dele dagens middag med dere fra sengekanten før jeg sovner. Denne enkle retten har jeg nemlig at lyst til å dele lenge, faktisk helt siden jeg laget den for første gang i høst. Og i dag fikk jeg endelig tatt bilder.

2016-03-21 17.48.33

Dette er min vri på flinke Julies pasta med artisjokk-saus. Jeg lager pasta av enten squash eller agurk (bruk så mange du ønsker- husk å spis deg mett!), og en pesto-aktig saus med artisjokker som base. Dette er virkelig helt nydelig, og gjort i en fei (og det er helt essensielt for at jeg skal få i meg mat for tiden). I dag brukte jeg en potetskreller for å lage brede pastabånd, men hadde jeg vært hjemme hadde jeg brukt spiralizeren min. Artisjokkene jeg bruker har jeg kjøpt på Røtter i Oslo.

2016-03-21 17.49.43

-ca 150 gram marinerte artisjokker på glass, hell bort oljen
-1 lite fedd hvitløk
-en god neve fersk basilikum
-saft fra en kvart sitron
-en liten neve valnøtter

Bruk en stavmikser eller en morter, og mos alle ingrediensene til en tykk kremet pesto. Server over “pasta” laget av squash eller agurk.

Har dere hatt en fin dag? Her har dagen flydd, selv om jeg virkelig ikke har fått gjort mye. Vi er i Valdres nå, og hverdagsrutinene har liksom flydd u vinduet. Jeg  har vært med barna (verdens beste små ♥), trent yoga,og stort mer enn det har jeg rett og slett ikke rukket. I morgen får vi besøk av ei venninne og hennes lille sønn, det blir veldig koselig! Vi sees igjen snart, god kveld til dere.

12 Responses to “Artisjokk-pesto (perfekt over raw pasta!)”

  • Namnamnam <3 Elsker artisjokk! Må prøve denne en dag :) Må også lage noe raw påskegodis en dag, kjenner jeg :D
    Jeg har hatt problemer med en fot de siste ukene, har skjønt at det må være noe med isjasnerven siden smertene stråler ned fra baksiden av låret og helt ned i tærne, spenner og stikker og mister følelsen.., men det har nesten gått over nå. Så jeg skal prøve å begynne å trene litt forsiktig igjen og se hvordan det går. Har funnet fram yogaøvelser for isjasnerven og korsrygg, så det er det jeg blir å drive med i påska :p Satser på at det hjelper og at jeg ikke blir liggende på yogamatten med låst rygg eller noe, for jeg er alene i påska. Haha… :D

    • Ragnhild Nordrum:

      Uff, ånei, så kjedelig når ikke kroppen vil samarbeide altså! Håper det blir bedre snart. Og at du ikke blir liggende på yogamatten hele påsken ;)
      God påske til deg <3

  • Det så digg ut :) spennende med artisjokk – noe jeg så og si aldri spiser :P

    Vi trillet tur i går og ellers koste jeg meg mest med minstemann, fikk lagd søtpotetpizza :)

    Ha en fin dag

    • Ragnhild Nordrum:

      Jeg elsker artisjokker, men det er litt for dyrt til å spise hele tiden :)
      Så deilig med søtpotetpizza!

  • hanne:

    Åh, denne må jeg prøve! Artisjokk var en av de få tingene jeg hadde dilla på i svangerskapet, hihi. Håper du får en fin dag :)

    • Ragnhild Nordrum:

      Så artig craving :D Jeg hadde “våte” ting (agurk og vannmelon) + karri somcraving under begge svangerskapene :P
      Håper du liker den.
      God påske Hanne <3

  • Rosa:

    Det lyder godt! … og er oven i købet noget jeg kan få fat i her nordpå:-)

  • Så deilig. Artisjokk er veldig godt, sjelden jeg spiser det men…bra å bli minnet på :)

  • Næmmen, der var den jo! :D Blir alltid forfjamset når jeg ser jeg har inspirert noen! Hihi, så bra at du likte den :) Likte din variant veldig godt, også brukte du potetskreller istedenfor spiraliseren! Flinkis! Når jeg prøver og gjøre det, så blir det ofte tynne små fliser, men du har dreisen altså :)

    Du har helt rett, det virker som det går i ett, MEN vi får da gjort en hel del fordi, gjør vi ikke? ;) Høres koselig og nyte tiden med de små! Godt at du får litt tid til deg selv og yogaen også :)
    Selv har jeg vært på jobb, gikk en frisk tur hjemover etterpå (tar en god time – trim!), og så mekket jeg en slags kremet chilli gryte (“kremen” var kokosnøtt krem, nam!) med gnocchi, og nå er det beina opp og slappe av :) Ha en finfin kveld! x

    • Ragnhild Nordrum:

      Du lager jo SÅ mye godt, så det er klart du inspirerer :) <3
      Denne har blitt en stor favoritt, har laget den flere ganger. Elsker konsistensen artisjokkenen gir.
      God påske til deg!

Mitt navn er Ragnhild, og dette er min blogg hvor jeg deler min kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.
May 2024
M T W T F S S
« Apr    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031