Trick or treat? Raw sjokolade-cupcakes med mandelfyll og frosting

Hei hei. Det blir raske poster fra meg for tiden, ting går nemlig litt i ett. Vi er straks på vei ut døren, og jeg har så mye å ordne før vi reiser til mamma og pappa i Valdres i morgen. Men jeg lovet dere jo en liten Halloween treat i går, og det vil jeg holde.

20151030_104426

Jeg laget disse raw cupcakesene i går, igjen sterkt inspirert av en oppskrift fra Fully Raw Kristina. Kakene er helt nydelige, og veldig veldig mektige- selv for meg som aldri synes sjokolade blir for mektig. S og jeg delte to i går, og de to andre satt jeg i fryseren, og der tror jeg de vil holde seg fint iallefall i et par uker (selv om de helt sikkert blir spist opp før det ;) ).

Frostingen er enkel å jobbe med, og jeg er sikker på at man kan bruke en ‘kakesprøyte’ og lage fine topper med den, hvis man har en slik.

Disse er perfekte å servere nå i helgen, som et 100% sunt og velsmakende anternativ til usunt, fargesprakende Halloween-godis.

4 mektige cupcakes

-8 store, myke Medjool dadler
-1 ss cashewsmør
-2 toppede ss råkakao
-liten klype havsalt

-mandelsmør

-1 1/2 dl kjøtt fra fersk ung kokosnøtt
-1 stor, myk Medjool daddel
-1 ss cashewsmør
-1 ss smeltet kokosolje
-litt vaniljefrø
-1-2 toppede ss råkakao

Lag bunnen ved å blande 8 dadler, cashewsmør, havsalt og råkakao til en litt klissete deig som er enkel å jobbe med. Blir den tørr, bruker du litt mer dadler eller cashewsmør. Del deigen i fire og press de ut i fire muffinsformer. Spar litt deig fra hver muffins som du presser ut til små runde “lokk”. Lag en liten grop i hver kake. Fyll gropene med litt mandelsmør, 1-2 ts per kake. Legg over lokkene, og press kakene sammen i kantene.

Lag frosting ved å blende resten av ingrediensene. Hvis du vil ha litt hvit frosting å pynte med, tar du bare av litt før du blander inn råkakao i resten. Smør frostingen over hver kake, avkjøl og server.

Nå må jeg løpe! God helg til dere alle sammen.

4 Responses to “Trick or treat? Raw sjokolade-cupcakes med mandelfyll og frosting”

Mitt navn er Ragnhild, og dette er min blogg hvor jeg deler min kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.
May 2024
M T W T F S S
« Apr    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031