Bounty- the raw deal

Dette er slik man lager ekte Bounty ♥ Uten en smule sukker, animalske produkter, eller annet unødvendig vi ikke trenger i maten vår. Disse raw Bounty-bitene er laget av kun hel mat; fersk og tørket kokosnøtt, dadler og naturens beste supermat; råkakao.

20151003_091151

Jeg har laget raw Bounty tidligere, men da har jeg alltid brukt kokosolje, kakaosmør og søtninger som lønnesirup og yacon. Det er ingenting galt med disse matvarene (jeg bruker de jo flere ganger i uken selv), men denne gangen ville jeg lage bitene med flere hele ingredienser. Uten kakaosmør/kokosolje blir sjokoladen mye mer klissete og stivner ikke ordentlig- men jeg synes den ble like god likevel. Vil du har et fastere sjokoladeskall, kan du bare tilsette litt (kanskje et par ss) smeltet kokosolje/kakaosmør. Fyllet syntes jeg ble helt perfekt. Jeg elsker jo kokos, og dette er et skikkelig kokosfyll! Kokos er søtt i seg selv, og jeg tilsatte ikke ekstra søtning til det.

PicMonkey Collage

Åpne en av kokosnøttene, hell ut vannet (ikke kast det!), og skrap ut kjøttet. Blend kjøttet til en tykk “krem”. Mål hvor mye du har, du trenger 1 1/4 dl kokoskrem. Hvis du ikke har nok, åpne den andre kokosnøtten og blend kjøttet til krem. For meg holdt det med en nøtt.
Bland kokoskrem med tørr kokos og vanilje. Form 10-14 små Bounty-biter og sett de i fryseren.

Bløtlegg dadlene i vann i ca 30 minutter. Blend dadlene godt, husk å ta ut steinene. Tilsett kokosvann, cashewsmør og kakao. Blend til du har en glatt sjokolade. Smør sjokoladen rundt de kalde kokosbitene, og sett de tilbake i fryseren. Frys til sjokoladen er fast, og oppbevar de deretter i kjøleskapet frem til servering. Kokosfyllet blir veldig hardt i fryseren, men i kjøleskapet blir det akkurat slik det burde være. Nyt ♥

20151003_134633

I dag fikk vi veldig hyggelig besøk av mine to brødre, jeg koser meg alltid sånn i deres selskap. Vi var hjemme hos oss, spiste raw sjokolade og frukt, og tok med oss S til en liten lekepark i nærheten. Veldig fine timer.

Jeg ønsker meg sånn litt mer søvn i natt, så jeg skal legge meg nuh! Har dere hatt en fin lørdag?

8 Responses to “Bounty- the raw deal”

  • Eeeelsker og lage (og ikke minst og spise!) veganske bounty bites, det er sååå fantastisk godt :D Disse så snadder ut altså :) xx

  • Sara:

    Hei!
    Lurer på om du kanskje har noen tips til måter å bruke plommer på? Er jo sesong nå :)

    • Ragnhild Nordrum:

      Jaaaa!! Så rart, for jeg har tenkt så mye på plomme-oppskrifter nå i helgen! skal helt klart få til noe snart :)

  • Disse høres veldig gode ut, som vanlig med dine oppskrifter <3 Må få laget litt sjokolade snart, er så lenge siden jeg har laget min egen.

    Håper du har en fin start på uka :-) Prøver å få fikset kommentarfeltet mitt!

    • Ragnhild Nordrum:

      <3
      Håper du finner ut av det.. Men jeg ser jo at andre legger igjen kommentarer hos deg, så jeg vet ikke hva problemet er.. Men har ikke hatt dette problemet hos andre blogger (nå for tiden), så tror ikke det er hos meg problemet ligger. Men jeg vet ikke :) Skal prøve å kommentere igjen i kveld/i morgen :)

  • Godt tips å bruke det i raw bounty.. Testet ung kokosnøtt her om dagen..brukte vannet i smoothie og spiste kjøttet..men bare å spise kjøttet som det var hadde jeg ikke helt sansen for?! Da liker jeg ” gammel” kokosnøtt bedre.. He he

    • Ragnhild Nordrum:

      Vet du, det er sååå stor forskjell fra kokosnøtt til kokosnøtt. Det kan selvfølgelig hende de bare ikke er no for deg,men jeg anbefaler deg å prøve en eller to til. Virkelig, det er STOR forskjell på de. Når jeg åpner en og ser at kjøttet ikke er slik jeg liker det, drikker jeg vannet og bruker kjøttet bare til noe annet (som “jevning” i suppe eller i en dressing). Mens hvis kjøttet er perfekt, spiser jeg det slik det er eller bruker det i oppskrifter hvor kjøttet er i biter.
      Men som sagt, det kan jo også hende du ikke liker det bare :)

Mitt navn er Ragnhild, og dette er min blogg hvor jeg deler min kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.
March 2024
M T W T F S S
« Feb    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031