Make Twix with me

Av og til må man bare dele oppskrifter som ikke tar seg godt ut på bilder, men som munnen og kroppen blir veldig glad for. I dag kommer en slik oppskrift, nemlig på raw Twix. De ser ikke fine ut, men herlighet så gode de er!

20150928_163813

Oppskriften fant jeg på kanalen til 40 Below Fruity på You Tube. Jeg fulgte oppskriften til punkt og prikke, bortsett fra selve sjokoladedelen. Sjokoladen laget jeg slik jeg liker den best, med kakaosmør, cashewsmør, lønnesirup og råkakao.

Det finnes vel ikke noen bedre måte å starte uken på enn å fylle opp fryseren med deilige raw, veganske, sunne og dødsgode godbiter som kan nytes gjennom uken?

Til ca 8-10 Twix:

-1 kopp macadamianøtter (eller bruk cashew, mandel el lignende)
-3-4 ss lønnesirup
-lite dryss havsalt
-lite dryss vaniljefrø

-10-12 store Medjool dadler, uten steiner, bløtlagt i vann i ca 30 min
-3 ss mandelsmør
-noen dryss vaniljefrø
-lite dryss havsalt

-raw sjokolade
(Jeg laget den av kakaosmør, litt cashewsmør, litt lønnesirup, og noen gode skjeer råkakao. Bare smak deg frem, så blir det bra uansett)

Start med å lage bunnen. Mal nøttene til fint mel med food processor/blender/stavmikser. Bland inn lønnesirup, salt og vanilje. Press den klissete deigen ut til et rektangel på et brett med bakepapir. Sett bunnen i fryseren.
Lag fyllet av dadler (hell bort vannet!), mandelsmør, vanilje og salt. Bruk en blender eller stavmikser til dette og kjør til en glatt karamell. Smør karamellen over bunnen og sett den tilbake i fryseren i minst en time.
Lag sjokoladen over vannbad.
Ta ut bunnen med karamell. Skjær den opp i lange Twix-remser. Smør sjokolade så godt du kan utover remsene og sett de tilbake i fryseren. Det blir endel gris- men jeg lover at det er verdt det. Server rett fra fryseren. 

20150928_170027

Hvordan startet uken deres? Mandager er vi fast på barnesangtreff, og det er alltid like koselig. Til og med S gleder seg til det nå- sitter i sjalet og prater om at han skal synge fine sanger med barn :) Lille søtis. Ellers er det jo så fint vær nå, så vi har både gått et par turer og vært ute og lekt så mye vi kan. Mandagsyogaen føltes fantastisk, og nå gjennstår det vare å gjøre det skikkelig rent her hjemme. Det blir altså så fort sand og grus på gulvet her- jeg blir av og til helt sprø. Nå skal uansett støvsugeren frem og vaskebøtta fylles. Ellers får vi Oslo-besøk fra i kveld og noen dager fremover. Jeg skal prøve å få oppdatert her inne, men jeg lover ikke at jeg får tid. Uansett sees vi ganske snart igjen.

Håper dere har en super uke i møte.

13 Responses to “Make Twix with me”

  • Nam!
    I dag startet dagen min med kake til frokost, vegansk sjokolade terte som en kompis hadde mekket til festen jeg hadde på lørdag. Ikke liiiikke sunn som disse her, men herlighet så god den var :D
    Så var det jobb og trening, og nå er det bena opp! Skulle på facer’n, men av en eller annen grunn virker den ikke akkurat nå, iip!
    Tusen takk for at du delte oppskrift, og ha en fortryllende kveld :D Koselig! Også var det faktisk ikke så kaldt i kveld, på morgenkvisten var det super “friskt” ute :P Herlighet! x

    • Ragnhild Nordrum:

      Det hørtes ut som en fin start på dagen <3
      Takk for så koselig kommentar! God kveld videre til deg :)

  • Marie:

    Nam nam :) Slike sjokolader slår aldri feil :) Jeg veit, barnesang er sååå koselig. Lille N digger det <3 Ha en fin ny uke! Kos deg masse med yoga, og alt som skjer <3 Namaste :D

    • Ragnhild Nordrum:

      Det er så koselig at dere også går på det! Nå er jo ikke S en baby lenger (så rart!), men vi har funnet en gruppe med flere større barn også (på hans alder), og da er det så koselig å fortsette å gå på det.
      Og enig- slik sjokolade er ALLTID godt<3

  • mmm… så deilig :)

  • Som alltid lika inspirerande.

    Jag avser att laga en godbit från ditt recepthäfte inom en snar framtid. Jag tror Jo glädjer sig speciellt mycket. Han har vart såld sedan vi var på Løren och du lärde oss göra raw-choklad:)

    Stor kram och ha en härlig vecka<3

    • Ragnhild Nordrum:

      Cajsa <3
      Ja, det er et så koselig minne!! Kunne ønske dere fremdeles bodde i Oslo!!
      Klem til deg

  • De hørtes helt herlige ut :-)

  • Min favoritt som barn

  • Jeg lagde disse i dag :) namnam :)

Mitt navn er Ragnhild, og dette er min blogg hvor jeg deler min kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.
April 2024
M T W T F S S
« Mar    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930