Saturday night feast!

H A P P Y S A T U R D A Y N I G H T E A T I N G ♥

20150926_175958-2

Etter å ha spist en helt nydelig (og så enkel og frisk!) middag i kveld, må jeg bare dele den med dere. Som dere sikkert vet, liker jeg enkel mat. Få ingredienser. Rene smaker. Og dette er et perfekt eksempel på et måltid som gjør meg så glad. Dette er basically crispy salatbåter fylt med en syrlig mango”saus”, guacemole, paprika og koriander. N A M.

20150926_175512-2

Oppskriften fant jeg i Ellen sin ebok (som jeg virkelig anbefaler!). I hennes oppskrift bruker hun papaya, men min papaya trenger nok endel dager til før den er moden, så jeg brukte mango isteden.

Det du trenger er:

-1 stor mango
-ca 1/2 dl hakket vårløk
-saft fra 1 lime

-1 moden avokado
-vårløk
-lime/sitron
-fersk koriander

-1 gul paprika
-fersk koriander

-hjertesalat, så mange du har lyst på

Blend mango med vårløk og limesaft. Lag guacemole av avokado, hakket vårløk, presset lime/sitron og hakket koriander. Skjær paprika i skiver. Hakk koriander. 
Fyll salatbladene med alt det gode, og spis til du blir mett og glad.

20150926_180212-2

S og jeg spiser nesten alltid ganske lik mat, samtidig som tallerkenene ser forskjellig ut. Barn har små mager, stort energi- og næringsbehov, og det er det viktig å ta hensyn til. Selv om jeg tenker at å spise et kosthold med mest raw mat er det beste, mest naturlige og sunneste for oss mennesker, hadde jeg aldri turt å kun gi det til et barn. S får mye raw mat, selvsagt, (masse frukt, grønnsaker, kokos, nøtter, frø osv)- det har alle godt av. Raw food er jo faktisk bare et fancy ord for god, gammeldags råkost. Men i tillegg til alt det raw, spiser han mye andre næringsrike matvarer (plantemat, selvsagt!). I dag marinerte og sprøstekte jeg tofu til han, som han dippet i guacemole og mangosaus, og knasket på paprika. Denne tofuen likte han veldig godt! Jeg laget marinaden av 2 ss av mangosausen, 1/2 ss lønnesirup, noen gode klyper havsalt, også sprøstekte jeg de i kokosolje.

Hvordan har lørdagen deres vært? Her har jo solen vært fremme, så vi har vært ute nesten hele dagen. Gått turer, bæreturer, lett etter gravemaskiner ( :P ), og lekt på lekeparken. Jeg er nettopp ferdig med en sen yogatrening, og er mer enn klar for å ta kvelden.

Ønsker dere en fin helg videre.

10 Responses to “Saturday night feast!”

  • mmm… så lekkert :)

    Vi hadde en koselig lørdag med sol, trilleturer og cafebesøk :)

  • Marie:

    Nam nam :D Ser veldig godt ut!

  • hanne:

    Jeg har vært i Oslo og besøkt familie + vært i babyshower og møtt venninner. Veldig koselig helg :D første jeg gjorde da jeg kom hjem var å lage grønn smoothie. Savner alltid blenderen min når jeg er borte, hihi. God søndagskveld til deg,søteste ragnhild :)

  • Sååå deilig og frisk da! Høres ut som dere koser dere masse :D

    Selv hadde jeg 80-talls fest i går kveld, og hadde bakt altfor mye, hihi. Men det var koselig og ha venner på besøk og høre på gode gamle slagere, hihi! Håper du har en nydelig uke i vente :) xx

    • Ragnhild Nordrum:

      Så gøy med 80-talls fest :D Og så koselig å bake masse til venner <3
      Ja, dette var virkelig friskt og yummy!! Akkurat slik type mat jeg elsker!
      God ny uke til deg også :)

  • Så friskt og godt! :D

    Jeg har hatt en fin helg, strålende sol her i Oslo nå! På lørdag hadde jeg en joggetur og spiste is og drakk kaffe i høstsola, etterfulgt av litt for mye vin hos ei god venninne :-)Nå er det leilighetsvask og ordning som står på planen. Ønsker dere en fin uke og lykke til på gravemaskin-jakt ;-)

    • Ragnhild Nordrum:

      Så koselig :)
      Her står også leilighetsvask på planen, og jeg starter NÅ!
      God uke til deg :)

Mitt navn er Ragnhild, og dette er min blogg hvor jeg deler min kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.
April 2024
M T W T F S S
« Mar    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930