T A C O – J A R raw + vegan

God kveld. Jeg har nettopp satt meg ned etter en sen yoga-økt og en lang dusj, og nå er jeg så avslappet og glad og gleder meg til å legge meg om litt. Yoga gir meg så utrolig mye, jeg klarer ikke helt å slutte å prate om det. De første årene jeg trente det, gjorde jeg det kun for den fysiske treningen. Men med årene har det utviklet seg til noe mye mer. Det er mine friminutt i løpet av dagen, tiden jeg puster ut gammelt grums, og puster inn ny energi og positivitet. Som alle andre (?) har jeg utfordringer, situasjoner og mennesker i livet mitt jeg ikke klarer å håndtere på en god måte. Vi kan ikke endre andre mennesker (heldigvis!), og vi kan ikke alltid velge oss ut av vanskelige situasjoner. Men vi velger faktisk hvordan vi reagerer når vi møter utfordringer. Jeg elsker å fokusere pusten min gjennom yoga-økten på nettopp disse situasjonene; ved å puste ut min dårlige måte å reagere på, og puste inn nye måter å håndtere livet på.

Men nok om det! Og over til T A C O P Å G L A S S !

20150923_160904I dag har jeg spist en veldig, veldig god middag. Raw taco-salat, fristende lagt i et stort norgesglass. Lagene består av guacemole, salsa, salat, paprika, taco”kjøtt”, og tomater. Helt perfekt!

20150923_161759

Jeg har sett at det å ta med salat på glass har blitt veldig populært- og det forstår jeg godt. Det er praktisk, fristende, salaten holder seg godt, og du kan spise on-the-go rett fra glasset, eller helle hele salaten over på en tallerken når den skal spises.

For å lage taco-salat trenger du først og fremst god guacemole, salsa og nøtte”kjøtt”. I tillegg bruker du de grønnsakene du liker. Du trenger ikke å bruke noen oppskrift, men jeg skriver opp det jeg selv bruke i dag, under.

20150923_155831

Guacemole:

-1 moden avokado
-en neve fersk koriander
-saft fra en lime

Salsa:

-et par gode never cherry tomater
-1/2-1 vårløk
-en neve fersk korainder

Taco”kjøtt”:

-3/4 dl nøtter, finmalte,  jeg brukte cashew i dag, men valnøtter er best synes jeg
-1 ts cashewsmør, tahini eller kokosolje
-ca 1/2 ts spisskummen, smak deg frem
-ca 1/2 ts tørket koriander, smak deg frem
-liten klype havsalt/Himalayasalt, smak deg frem

Salat:

-salatblader
-paprika
-tomater
-hakket vårløk eller rødløk

Legg alt sammen lagvis i et stort glass. Det er lurt å legge guacemolen i bunn, og fylle på med resten i den rekkefølgen du ønsker. Server med det samme, eller ta glasset med deg på tur.

Dere kan tro jeg koste meg med middagen i dag!
20150923_161847

Måtte bare legge med dette bilde av S i dag. Obsessed! Rett og slett helt opphengt i den lille krølltoppen der, han er så god. I dag var vi på eventyrstund på biblioteket. Kjempekoselig- selv om S var mer opptatt av alle lekene der enn selve eventyrfortellingen. Men han koste seg i det miste. Ellers har vi vært mye ute som vanlig, jeg har lest og trent og gjort husarbeid. Og nå gjenstår det bare å komme seg i seng.

Jeg håper onsdagen deres også har vært fin ♥

6 Responses to “T A C O – J A R raw + vegan”

  • Så koselig med eventyrstund og herlig taco :)

    Håper jeg får begynt med yoga igjen, skal prøve å få ei her og starte med barselyoga :D

    • Ragnhild Nordrum:

      Så spennende med barselyoga. Det kunne jeg ønske var i nærheten av oss da S var liten<3

  • Så deilig! Har hatt lyst og lage en slik salat lenge, det tar jo seg så godt ut! :D og nøtte proteinet høres helt fantastisk ut :)

  • hanne:

    Ordene du skrev i avsnittet om at “vi velger faktisk hvordan vi reagerer…” passet perfekt for min del i dag. Tusen takk <3 salaten så fantastisk ut. Jeg har ofte med chiagrøt eller havregrøt i glass til lunsj, men jeg tror jeg må kaste meg på salat trenden også :D

Mitt navn er Ragnhild, og dette er min blogg hvor jeg deler min kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.
April 2024
M T W T F S S
« Mar    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930