S O L-I S (raw vaniljeis med solbær og sjokolade)

En favoritt fra barndommen- raw vegan style ♥

20150831_153532

Husker dere den is-pinnen som het “sol-is”? Kanskje den finnes fremdeles? Det var min favoritt da jeg var liten. Hvis jeg husker rett, var det en vanilje-ispinne med “striper” av solbær inni og trukket med sjokolade. Etter at jeg plukket med meg en liten haug med solbær sist uke, kom jeg til å tenke på denne isen og at jeg så gjerne skulle ha laget min egen sunne, veganske versjon. Og her ser dere resultatet.

20150831_153857

Deilig, silkemyk raw vanilje-iskrem av cashewnøtter og kokosmelk, friske solbær blandet med litt lønnesirup, og en mørk, tykk sjokolade på toppen ♥

Til 2-4 porsjoner:

-3 dl rå cashewnøtter
-1,5 dl tykk kokosmelk
-1/2 dl lønnesirup
-liten klype havsalt/Himalayasalt
-1,5 ts vaniljefrø
-2 ss smeltet kokosolje
-1/2-1 dl av vannet fra kokosmelken, eller vanlig vann

-solbær, ferske eller frosne
-litt lønnesirup, ikke for mye

-sjokoladesaus
Her brukte jeg oppskriften som er i heftet mitt. Men å lage sjokoladesaus er ikke noe hokkus pokkus. Smak deg frem med kokosolje/kakaosmør, søtning, råkakao, litt vanilje og gjerne litt nøttesmør. Eller smelt mørk sjokolade med en knert kokosolje.

Legg nøtter til bløte i 4 timer eller mer. Hell bort vannet, skyll nøttene godt og legg de i blenderen sammen med kokosmelk, lønnesirup, salt, vanilje, kokosolje og vann, og blend til en glatt, fin krem. Har du iskremmaskin bruker du den til å fryse inn isen. Har du ikke maskin, heller du kremen i en plastboks, setter den i fryseren, og rører hver halvtime frem til isen er stiv. 
Mos solbær lett med litt lønnesirup.
Legg is lagevis med solbær i serveringsglass. Topp isen med mer solbærsaus og sjokoladesausen. 

20150831_153323

Isen smaken nydelig med kun solbær også, hvis du ikke føler for å bruke sjokolade!

Hvordan har starten på uken vært for dere? Min mandag har vært så fin. Ikke spesiell, men bare utrolig god. Spesielt i ettermiddag og kveld har S og jeg bare pratet og kost oss så mye. Han er så god. Dagen startet med en lang gåtur i byen og området rundt oss. Yogaen i dag føles fantastisk- jeg elsker det når jeg kjenner kroppen blir så glad når jeg er på matten min. Tidlig på ettermiddagen fikk vi besøk av de vi leier hos, og det var så fint å endelig bli litt bedre kjent med de- veldig koselige mennesker! Etter det gikk S og jeg en bæretur i byen og jeg fant en asiatisk butikk jeg ikke har sett før. Og de solgte ferske kokosnøtter :D S ble helt vill- han elsker det. Nå er kjøleskapet fylt med nøtter. Og nå sitter jeg her og hører på Alicia Keys og bare kjenner på hvor glad og rolig og sliten kroppen er akkurat nå. Det er så deilig.

I morgen står det noe spennende på middagsmenyen min. Blir det like godt som jeg håper deler jeg den selvsagt med dere. Så lenge ønsker jeg dere en fin kveld.

12 Responses to “S O L-I S (raw vaniljeis med solbær og sjokolade)”

  • Heeerlighet for en digg is! Husket den da du sa det :) Hihi, jeg likte også den Kræsj isen, hihi med tyggis pinne :P

    MMm høres us som om dere har hatt en nydelig dag, og en myk start på uken, det trengs! Selv hadde jeg fri i dag, kjøpte meg hoppetau og et par kjoler, og har bare kult’an :) Satser på trening etter jobb i morgen :)

    Ha en nydelig natt! xx

    • Ragnhild Nordrum:

      Oi, hoppetautrening? Så supert! Husker jeg drev endel med det før, det er jo kjempefin og enkel og hard trening!!
      God 1. september til deg <3

  • Så deilig IS. Denne hørtes så god ut, jeg husker selvsagt sol is veldig godt. Har masse solbær så det skal jeg prøve.

    • Ragnhild Nordrum:

      Du må si fra hva du synes hvis du lager den da :) Jeg liker den iallefall kjempegodt :D

  • Rosa:

    Så gik vi da lige en tur ned ad memory lane:-) I Danmark var/er det Kæmpe Eskimoen der har solbærfyld, vanilleis og chokoovertræk. Det var også min favorit. Skal helt sikkert prøve din version… Dejligt at høre du befinder dig så godt det nye sted:-)

    • Ragnhild Nordrum:

      Så gøy at det var din favoritt også :) Husker jeg bare elsket solbærsmaken i den isen. Solbær er jo så godt med is og sjokolade. Håper du liker min variant, Rosa <3

  • yes I want to eat this food directly from my computer screen!!!!!

  • Sol is bringer barndomsminner..og kjempe yes.. Høres ut som en deilig dag dere har hatt..regn får vi visst nok av he he

    • Ragnhild Nordrum:

      Så artig at vi er flere som husker denne :D Og denne varianten er minst like god, tror nå jeg! Klem til deg

Mitt navn er Ragnhild, og dette er min blogg hvor jeg deler min kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.
March 2024
M T W T F S S
« Feb    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031