Lykke-sjokolade (og 2-årskontroll)

Hei dere ♥ Der ble det plutselig et par dager internett-pause for min del- og det var virkelig godt. Ikke alle deler av livet mitt havner her på bloggen, naturlig nok, selv om jeg liker å dele mye. Det har vært en travel start på uken, og hodet har også vært så fult av tanker at jeg ikke har klart å fordøye alt sammen. Mange tanker har gått til dagens kontroll på helsestasjonen, for jeg er en slik nervøs hønemor som alltid beskymrer seg unødvendig mye på forhånd- selv om alt alltid har vært bare bra med lille rusk. Dagens kontroll bekreftet igjen at Sidikou Samuel utvikler seg helt perfekt på alle måter, og nå er jeg overlykkelig og føler at flere kilo er løftet av skuldrene mine. Jeg regner med flere mammaer kan kjenne seg igjen i situasjonen ;)

20150813_151740

Matlysten har vært dårlig den siste uken, nettopp på grunn av stress i kroppen,og lysten på sjokolade har vært helt fraværende. Med det samme helsekontrollen var over, fikk jeg kjempelyst til å lage og spise raw sjokolade, så jeg laget en stor porsjon med en av mine favoritter med det samme vi kom hjem. Det er så rart hvordan følelser styrer kroppen.

20150813_150623

Denne oppskriften har jeg delt med dere før, men det er lenge siden og sjokoladen er så god at den absolutt bør deles flere ganger. Sjokoladen er ikke helt hjemmelaget- det er rett og slett kjøpt raw sjokolade med en hjemmelaget twist.

Du trenger:

-2 plater lys Vanoffe sjokolade (nesten 100 gram)
-2 plater mørk Vanoffe sjokolade (nesten 100 gram)
-ca 30 gram kakaosmør
-2 ss kokosolje
-2 store never sjokoladetrukkede bær (jeg brukte sjokoladetrukkede morbær, men du kan også bruke gojibær eller rosiner)

20150813_131352

Dette er så enkelt som det kan bli: Smelt kakaosmør, kokosolje, Vanoffe (minus et par knekk som du skal rive og strø på toppen) over vannbad. Hell sjokoladen over i en liten form dekt med litt plastfolie. Sett sjokoladen litt i kjøleskapet så den er kald men ikke hard. Strø over et par never sjokoladetrukkede bær og revet Vanoffe. Sett sjokoladen tilbake i kjøleskapet og la den stivne. Skjær opp i passe biter og nyt ♥

Hvordan har deres uke vært så langt? Etter besøket på helsestasjon har vi bare kost oss hjemme, endelig med sommervær igejn. Vi gikk en fin bæretur før middag og har fått trent en helt nydelig yogaøkt. Nå er nettopp kveldsmaten spist, og S kom nettopp å spurte om å legge seg ♥ (Ja, gjerne!) Jeg håper dere har en fin kveld.

11 Responses to “Lykke-sjokolade (og 2-årskontroll)”

  • mmm…. ser super fristende ut :)

  • Marie:

    Namnam :) Jeg elsker de mulbærene, det er det aller beste!!!SÅ flott at alt er bra med lille S, men det er jo ikke noe rart da. Jeg tar det faktisk skikkelig med ro jeg. Trudde jeg skulle bli litt mer bekymra, men jeg tenker at alt går bra med N. Hva var det første du gav S å spise? Han er snart 4mnd nå, så det er på tide med litt mat :D

    • Ragnhild Nordrum:

      Så bra at du tar det med ro- fortsätt med det! Det skal jo litt til for at man egentlig har noe å uroe seg for.
      Selv var jeg mer rolig da S var mindre og bare drakk melk, men jo større han blir jo mer tenker jeg på at alle behov må dekkes osv. Og vi har jo et noe spesielt kosthold. Selv om jeg tror HELT sikkert at det er bra for både han og meg, vet jeg jo at jeg velger annerledes. Og da klarer jeg ikke annet enn å tenke på det. Men som jeg skrev; alt har alltid vært helt perfekt med han, og han får bare skryt for at han er så sterk, at han er så flink til å prate, “smart” (lærer raskt), sosial, og selvsagt vekt og høyde. men alltid når det nærmer seg kontroll bygger beskymringen seg opp i meg. Nå er jeg uansett superavslappet igjen. Jeg ser jo at han er frisk som en fisk, og når HS bekreftet det nok en gang, senkes skuldrene :)

      Så spennende med snart mat til lillegutt <3 Det første s fikk (han var mellom 5-6 måneder) var most banan med avokado. Brukte mest det+ kokosolje og søtpotet/gulrot i starten.

      Klem til deg og lille familien <3

  • Det så veldig godt ut, digger alt med sjokolade jeg da:) Jeg bakte en stor rawkake i går…så da må jeg vel vente med å lage dette.

    • Ragnhild Nordrum:

      Jeg også :O Sjokolade er så godt, godt vi er flere ;)
      Det hørtes deilig ut med raw akke til helgen!!

  • Så godt og høre at alt står bra til, ikke noe og bekymre seg over vet du, skjønne deg :) Håper du har hatt en finfin helg! Den sjokoladen ser helt nydelig ut :D x

    • Ragnhild Nordrum:

      Jaaa, veldig godt! Føles alltid som noen kilo løftes av skuldrene mine med den samme noen bekrefter at alt bare er bra med lille. Vet det jo selv, ser han jo hver dag og han er frisk som en fisk, men åh.. så lett å beskymre seg!!

  • Alle mammaer med vettet i behold bekymrer seg..kjenner meg SÅ igjen.. Det er bare fordi vi vil det aller beste for barna våre. Men alltid deilig å få vite at alt er tipp topp

    • Ragnhild Nordrum:

      Ja det er nok veldig naturlig! Og vi lever jo i et slikt samfunn der alt skal sjekkes og være ‘etter boken’ og da blir man kanskje ekstra nervøs.
      Vi er heldige som har så flotte gutter ♡

  • Ja vi er veldig heldig❤️ Og som mamma vet du også hva som er best for akkurat ditt barn, det kjenner man liksom inni

Mitt navn er Ragnhild, og dette er min blogg hvor jeg deler min kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.
May 2024
M T W T F S S
« Apr    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031