Sommerens himmelske Gazpacho

*gjesp*

Som lovet, her får dere oppskriften på dagen middag, som ble like himmelsk god som jeg håpet på.

20150805_162956

Gazpacho er en kald spansk suppe, vanligvis basert på tomater og andre sommergrønnsaker. Jeg har sett mange tradisjonelle oppskrifter som faktisk inneholder brød (!) og mye olje, men det er absolutt unødvendige ingredienser. Det håper jeg denne oppskriften kan bevise- gi den er sjans, den er så god.

Husk at for å bli mett på grønnsaker, trenger du en stor mengde. Denne oppskriften gir èn stor, god porsjon, men du kan selvsagt også velge å dele den i flere porsjoner og heller spise noe annet mettende ved siden av (feks avokado, en varm quinoasalat eller bønner).

20150805_162419

Du trenger:

-ca 400-500 gram søte, gode tomater
-1 vårløk
-1/2 paprika
-juice fra 1/2 sitron
-2 never soltørket tomat (jeg brukte hjemmetørkede som jeg har tørket i dehydratoren)
-en stor håndfull fersk basilikum

-ev litt havsalt/Himalayasalt og sort pepper

-ca 2,5 dl finhakkede tomater
-1/2 paprika, finhakket
-en liten finhakket agurk

Legg 400-500 gram tomater, vårløk (spar litt av det grønne til pynt), paprika, sitronjuice, tørket tomat, og basilikum i blenderen, og blend til du har en litt chunky suppe. Smak ev til med salt og pepper. Legg mesteparten av finhakkede tomater, finhakket paprika og finhakket agurk i bunn av en stor (eller flere små) suppeboller. Hell suppen over. Pynt med resten av tomat, paprika, agurk og litt finhakket vårløk, og nyt suppen med det samme. Suppen kan også holde seg en stund i kjøleskapet, men jeg synes den er best helt nylaget. 

Nå må jeg komme meg i seng. God kveld til dere.

6 Responses to “Sommerens himmelske Gazpacho”

  • Det så veldig godt ut :)

    Når du ikke har f.eks ofle i, så blir man vel ikke mett av dette foruten å spise en mektig dessert eller noe tilbehør til? :)

    • Ragnhild Nordrum:

      Vet du, faktisk ikke! Eller altså, jeg tenker slik at jeg baserer hvert måltid rundt planter (frukt og grønnsaker), og så legger jeg til det jeg føler jeg har lyst på ved siden av. Og det gjør at mange måltider blir bare laget av frukt/grønt, mens andre inneholder mer fett fra avokado, kokos, nøtter, frø osv. Det blir noen måltider mett “fete” matvarer hver dag, og måltider uten. Føler meg så mye bedre når jeg gjør det på den måten, enn når jeg tenker at hver måltid måtte bestå av det og det. I går spiste jeg dette til middag, var mett noen timer, og på kvelden fikk jeg lyst på avokado-sjokomousse, og da ble det det. Det jevner seg ut :)

  • Mmm kan tenke meg vårløk og soltørkete tomater gir denne suppen ekstra god smak ja :D Nydelig! x

  • Marianne:

    Nam, denne hadde jeg likt :) Elsker soltørka tomater!

Mitt navn er Ragnhild, og dette er min blogg hvor jeg deler min kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.
April 2024
M T W T F S S
« Mar    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930