Raw lucuma-karamell-iskrem

God kveld alle sammen. Hvordan har helgen deres vært? Så koselig å se at flere av dere har meldt dere på give awayen min! Har du ikke meldt deg på enda, gjør du det enkelt HER.

Min helg har vært veldig fin. I dag fikk jeg starte søndagen med en etterlengtet løpetur, og resten av dagen har bare flydd av gårde. Og vet dere hva? På fredagen startet S å sove i sin egen seng, som har stått til pynt de siste par årene ;) Jeg er veldig for samsoving, og synes det har vært helt skjønt å få ha S i sengen hele denne tiden. Men å bli brukt som smukk natt inn og natt ut, har virkelig slitt meg ut. Og så er det jo den andre siden ved det, at natteamming ikke er det beste for en så stor gutt heller. Så endelig klarte jeg å ta tak, og få han over i lille-sengen. Og jeg er så imponert over han ♥ Både første og andre kvelden syntes han det var ille, selvsagt, men han roet seg overraskende fort og sovnet til styrking på ryggen. Og nå nettopp sovnet han uten en tåret, og gledet seg faktisk til å legge seg hos kosekluten sin. Det føles fantastisk- jeg kan ikke huske sist jeg sov så godt som denne helgen.

20150802_183014

Men, nok om det! Midt i all pakkingen, har jeg funnet endel av mine gamle Raw Food-bøker, og i dag kom jeg over min favoritt fra Ani Phyo. Da jeg satt og bladde i den, kom jeg over oppskriften på raw lucuma-iskrem- og det er en oppskrift som jeg elsket før. Jeg lagde derfor en porsjon i dag, og den var like god som jeg husket!

20150802_183204

Yaconsirupen er viktig for et godt resultat her, og jeg anbefaler ikke å bytte den mot andre søtninger. Yaconsirup gir en deilig karamell-aktig smak, og blander seg perfekt med lucumaen. Yacon er dessuten den søtningen jeg liker aller aller best- den inneholder faktisk lite sukker, har nesten halvparten av kaloriene til mange andre naturlige søtninger, og inneholder flere gode næringsstoffer. Både lucuma og yacon kan kjøpes på helsekostbutikker eller på nett, og jeg anbefaler alltid produktene til Økosjokolade- de er virkelig de beste.

Jeg bruker cups/kopp her som målenhet. En kopp rommer ca 2,5 dl.

-1 kopp rå cashewnøtter
-1/4 kopp yaconsirup
-1 ts vaniljefrø
-1/2 kopp lucuma
-3/4-1 kopp vann

Bløtlegg nøttene i vann i 2-4 timer. Hell bort vannet, skyll nøttene godt i rent vann, og legg de i blenderen. Tilsett resten av ingrediensene, og kjør til en veldig tykk og jevn og glatt “krem”. Har du iskremmaskin bruker du enkelt den. Har du ikke det, heller du kremen i en plastboks og setter den i fryseren. Husk å røre hver halvtime så du unngår iskrystaller. 

Da tar jeg kvelden. Ønsker dere en nydelig søndagskveld, alle sammen.

 

8 Responses to “Raw lucuma-karamell-iskrem”

  • Sara:

    Hei,
    Lurer på om du kan si litt om lucuma og hva det kan brukes til? Jeg kjøpte en pakke med det forleden, men vet egentlig ikke hva det er. Kjøpte det vel fordi jeg hadde lyst å finne det ut.. Men pakken er hittil uåpnet, så blir glad for tips :)

    • Ragnhild Nordrum:

      Hei :)
      Lucuma er egentlig en frukt og pulveret kan brukes som søtning eller for å gi karamellsmak. Jeg bruker det ikke kjempeofte, men kan få skikkelig lyst på det av og til og da liker jeg det i raw sjokolade, is eller smoothies :)

  • mmm… lucuma er deilig på smak :)

  • Så godt! Hvilken av bøkene til Ani er det du har? Hun har vel en egen til desserter hvis jeg ikke husker helt feil? Jeg har også en av bøkene hennes og det ar en stor raw-favorittbok for meg når jeg bare spiste rawfood.

    • Ragnhild Nordrum:

      Jeg tror jeg har alle hun har gitt ut, men den jeg brukte her var den Raw Food Essensials. Har dessertboken også :)

  • Herlig! Sikkert kjekt og ha sengen for seg selv littegranne og :)

    Helgen var aaaltfor kort, men det er den alltid, hehe :P Dagen i dag var fin, med trening etter arbeid, kokkelering, og kveldsspasering med venninne :D

    Den iskremen ser himmelsk ut da :D God mandag, sov godt :) x

    • Ragnhild Nordrum:

      Ja, herlighet, så godt det er å sove selv!!!
      Så fin helg du hadde Julie! God ny uke også :)

Mitt navn er Ragnhild, og dette er min blogg hvor jeg deler min kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.
April 2024
M T W T F S S
« Mar    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930