Sommerens deiligste jordbær-is

Verdens beste iskrem lages av planter ♥

20150725_185535

Iskrem basert på kremete nøtter (som cashewnøtter eller macadamianøtter) eller fullfet kokosmelk gir virkelig den beste iskremen du kan tenke deg. I dag brukte jeg bløtlagte cashewnøtter, lønnesirup og deilige, friske jordbær fra hagen til mamma og pappa. Jeg liker å bruke iskremmaskinen min, men har du ikke det får du et bra resulatet ved å sette kremen i fryseren og røre om hver halvtime til du har ferdig is.

Du trenger:

-2,5 dl rå cashewnøtter
-3 dl ferske jordbær
-3/4 – 1 dl lønnesirup
-1 dl vann
-noen dryss vaniljefrø

Legg nøttene til bløte i vann i 3-4 timer. Hell bort vannet, og skyll nøttene godt i rent vann. Legg de i blenderen sammen med jordbær, lønnesirup, vann og vanilje. Blend til du har en glatt fin “fløte”. Kjør fløten i iskremmaskinen til du har is, eller hell fløten i en bok og sett den i fryseren. Rør om hver halvtime for å unngå iskrystaller. Server.

20150725_185358

Har dere hatt en fin dag? Dagen min har egentlig vært fin, men jeg sliter så med utslithet i perioder- og i dag har vært en hard dag. Slitenheten kommer liksom og slår luften ut av meg- og det trenger ikke være noen spesiel grunn til at det kommer akkurat den dagen eller perioden. Om noen uker er S 2 år, og det betyr at jeg faktisk ikke har sovet en hel natt på to hele år- og det setter sine spor i energien. Som regel går det greit, mens andre dager kunne jeg ønske jeg bare kunne sove og sove.

Uansett, nå skal lille og jeg sette oss med lørdagsnacks(i kveld; grønnkålchips, frukt og selvsagt denne isen) og se på bil-tegnefimer :) God kveld til dere.

6 Responses to “Sommerens deiligste jordbær-is”

  • beautifulllllllll.
    i had some coconut ice cream the other day.
    not raw.
    but SO delicious!

  • Mmmm deilig! Jo mer smak av baer, desto bedre! Ogsaa kremet konsistens, mmm :) Skulle plukket med meg en kurv i gaar, for jeg har nemlig kokosmelk i kjoeleskapet!
    Dagen i gaar var fin, fikk nye venner, og var ute hele dagen :)
    Dumt du har vaert saa utslitt i det siste, jeg haaper det kommer seg saa snart som mulig, fine du <3 xx

    • Ragnhild Nordrum:

      Enig, jo mer jordbærsmak jo bedre. Denne er virkelig dødsgod!!
      Så fin helg du har hatt Julie! Kos deg videre <3

  • mmmm… så deilig. Vi har jordbær i hagen nå så denne må jeg prøve meg på :)

Mitt navn er Ragnhild, og dette er min blogg hvor jeg deler min kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.
March 2024
M T W T F S S
« Feb    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031