Raw tre-lags buttercups (hasselnøttkaramell, sjokoladefudge og mørk sjokolade)

Åh dere, i dag skal dere få oppskriften på en himmelsk godbit av meg.

20150705_135604

Da jeg lagde raw snickers i Stokke, kom jeg på hvor godt slik raw daddel-karamell er. Jeg lager veldig ofte bare “vanlig” mørk raw sjokolade, for det er det absolutt beste jeg vet. Men det er så gøy å lage noe mer spennende også, og spesielt når det skal serveres til andre. Søster har besøk her i helgen, jeg synes derfor det er en perfekt anledning å lage noe ekstra godt.

Dette er raw hasselnøttkaramell- og sjokoladecups. Som en klassisk buttercup, men fyllet er byttet ut med et lag hasselnøttkaramell og et lag sjokoladefudge, og det hele er dekt med et skall av mørk sjokolade. Mmm!

Til 6 store cups (kan font deles i to, 12 porsjoner)

Sjokolade:

-ca 40 gram kakaosmør
-1 liten ss hasselnøttsmør
-1 ss kokosnektar
-2-4 toppede ss råkakao

Karamell og fudge:

-2 dl myke dadler, bløtlagt i vann i en time
-2 ss hasselnøttsmør
-3 ss smeltet kokosolje

-noen dryss himalayasalt
-noen dryss vaniljefrø

-1 ss kokosnektar
-2-3 ss råkakao

PicMonkey Collage

Lag sjokoladen. Smelt kakaosmør over vannbad og rør inn hasselnøttsmør, nektar og kakao. Smak, og tilset mer kakao eller nektar hvis du vil. Hell en ss sjokolade i 6 muffinsformer, og smør sjokoladen godt utover hele formen helt opp til kanten. Sett de i fryseren.

Hell bort bløtevannet fra dadlene, og blend til til karamell i blender/stavmikser. Rør inn hasselnøttsmør og kokosolje. Del karamellen i to skåler. I den ene smaker du til med salt og vanilje. I den andre kakao og nektar.

Ta sjokoladen opp fra fryseren og fordel karamellen i bunn av hver form. Lag små rundingen av sjokoladen og press den ned over karamellen. Dekk med resten av den smeltede sjokoladen. Sett de tilbake i fryseren til de er kalde og faste. Server kalde, disse smelter raskt.

DSC04458

Nyt ♥

Jeg håper søndagen hos dere er fin. Her startet dagen med ute-yoga imens Sidikou Samuel plasket i bassenget sitt- jeg tror jeg endelig har fått meg en barnevakt ;) S har blitt så tung den siste tiden, at jeg rett og slett ikke klarer å bære han i sjal eller sekk lange turer hver dag. Lange turer har derfor blitt byttet ut med kortere der han går på bena sine selv, og så sniker jeg meg til lengre turer og joggeturer når noen tilbyr seg å passe han en liten stund.

God dag videre til dere alle.

4 Responses to “Raw tre-lags buttercups (hasselnøttkaramell, sjokoladefudge og mørk sjokolade)”

Leave a Reply

Mitt navn er Ragnhild, og dette er min blogg hvor jeg deler min kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.
February 2018
M T W T F S S
« Jan    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728