Raw sjokolade med mandelkrokan

Hei hei alle sammen. Etter en hard natt, men en syk sønn som ikke klarte å sove, er jeg så glad for at denne dagen er fin og energifylt. S er også fornøyd, til tross for lite søvn, og det gjør jo alt veldig enkelt. Det regner og er grått ute, så vi har bare vært inne og kost oss med bøker og lego og musikk og yoga og studie. Og jeg er overlykkelig over at flere av dere allerede har bestilt boken min. Tusen takk, det gjør meg så glad ♥

DSC03046

Jeg startet uken med å lage en ny porsjon raw sjokolade. Dette er en av mine favoritter gjennom tidene, som jeg har laget igjen og igjen. Oppskriften er sterkt inspirert av en av Anita sine oppskrifter. Jeg er sjeldent nøye på målforholdene i sjokoladeoppskrifter, og bare blander meg frem til riktig smak og konsistens. Denne oppskriften er derfor ikke helt “riktig”, men du kan bruke den som base og smake deg frem til din perfekte blanding.

DSC03076

Til en stor porsjon, ca 20 biter:

-ca 90 gram kakaosmør
-2 ss mandelsmør eller cashewsmør
-2-4 ss lønnesirup eller yaconsirup
-vaniljefrø
-6-8 ss råkakao

-ca 70 gram mandler
-ca 10 gram kakaosmør, smeltet
-1-2 ss lønnesirup/yaconsirup
-flere gode dryss Himalyasalt/havsalt

Start med å lage mandelkrokan. Hakk mandlene grovt. Hell over smeltet kakaosmør, sirup og godt med salt. Rør rundt, og fordel mandlene på et stekrebrett dekt med bakepapir. Ovnsstek de ved 20 grader i 8-12 minutter, følg godt med. Avkjøl, og brekk i biter.

Lag sjokoladen ved å smelte kakaosmør over vannbad. Rør inn nøttesmør, sirup og vanilje. Bland inn kakao. Smak til og tilsett mer sirup/kakao ved behov. Hell sjokoladen over i en liten boks dekt med plastfolie. Dryss over mandelkrokanen og press de lett ned i sjokoladen. Avkjøl og skjær sjokoladen opp i passe biter.

DSC03061

Nå er energilageret mitt fullstendig tomt, og jeg bare gleder meg til å legge meg. S er tett i nesen og hodet, så jeg er forberedt på enda en natt med lite søvn. Egentlig er det bare godt å være forberedt, så kan jeg heller bli positivt overrasket :)

Har dere hatt en fin start på uken?

2 Responses to “Raw sjokolade med mandelkrokan”

 • Ah – krokaaaaan da gitt! Herlig, og sjokoladeoppskriften din er en klassiker, har laget den mange ganger selv :D
  Så bra at lille S er bedre nå, aldri kjekt og føle seg uggen. Det var grått her i Skottland i dag også, men jeg fikk inn en løpeøkt, kokkelering av både middag og suppe til lunsj og pottet om avokado planten min :D Ikke verst etter en dag på jobb, er så godt og så opp tidlig :)
  Klem på deg! x

  • Ragnhild Nordrum:

   Så effektiv du er da! :)
   Heldigvis er vi bedre i dag begge to- føles bra!
   Så bra sjokoladeoppskriften min brukes flittig! er så glad i den selv :)

Leave a Reply

Mitt navn er Ragnhild, og dette er min blogg hvor jeg deler min kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.
December 2017
M T W T F S S
« Nov    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031