Kremet suppe med ovnsristet asparges

Hei hei alle sammen, og god søndagskveld til dere.

I dag startet faktisk dagen med et besøk i sauefjøset til onkelen min. Nå har lammene begynt å komme, og S synes det jo er så stas. Vi ble derfor med på morgenstellet, og fikk kose med de små søte. Etter det gikk vi tur i det fine været, og resten av dagen har bare flydd. Ikke vet jeg hvor tiden blir av :O

DSC02429

I dag ble det varm middag. S digger asparges for tiden, og har spist det ved siden av både lunsj og middag den siste uken. I dag hadde jeg så lyst på varm suppe, og laget derfor en kremet suppe med ovnsristet asparges- det falt i smak hos oss begge. En bolle med varmende suppe må virkelig være noe av det beste som finnes. Skikkelig kosemat!

DSC02432

Start med å ovnsriste asparges og hvitløk. Vend de i kokosolje, legg de på et stekebrett med bakepapir og stek de ved 200 grader i ca 20 minutter. Ta av skallet på hvitløksfeddene, og legg hvitløk, asparges, timian og vann i en kjele og kok opp. Tilsett avokado, salt og pepper, og mos det med stavmikser. Varm raskt opp, men ikke la suppen stå å koke etter at avokadoen er tilsatt. Smak til med mer salt og pepper, tilsett ev mer vann, og server suppen med et lite dryss finrevet sitronskall over. 

DSC02430

Jeg håper dere har en god uke i møte. Selv føler jeg meg veldig klar for mandag i morgen, og en ny, blank, fin uke. Jeg elsker tiden vi er inne i nå, lange lyse dager, og perfekt vær å være ute å leke i. Jeg satser på effektive, fine dager. God kveld videre til dere alle.

6 Responses to “Kremet suppe med ovnsristet asparges”

Leave a Reply

Mitt navn er Ragnhild, og dette er min blogg hvor jeg deler min kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.
January 2018
M T W T F S S
« Dec    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031