Hjemmelaget raw hampmelk

Enkel, hjemmelaget, raw, vegansk, ku-vennlig melk, laget av proteinrike og omega3-rike hampfrø.

DSC02182

I dag har jeg laget kjempegod, og ikke minst næringsrik, melk av hampfrø. Det er faktisk første gang jeg har laget hampmelk, jeg bruker å lage mandel- eller cashewmelk, men det blir ikke siste gang. Dette var godt!

DSC02311

Alt du trenger for å lage hampmelk, er vann eller kokosvann (kokosvann gir litt søtlig smak), en liten klype mineralrikt salt, noen dryss vaniljefrø, og selvsagt hampfrø. Du kan lage så stor porsjon du selv ønsker, og bare følge forholdene 1:3. Èn del hampfrø og tre deler vann.

DSC02189

Jeg brukte 1 dl hampfrø, 3 dl vann, en liten klype havsalt og vaniljefrø. Du kan gjerne lage større porsjon.

Legg hampfrø, vann, vanilje og salt i blenderen, og blend til du har en glatt melk. Sil melken eller hell den gjennom en nøttemelkpose. Oppbevar melken kaldt. Jeg vil tro den kan stå i kjøleskapet i 3-5 dager. Rør/rist før bruk.

Jeg drakk et glass iskald melk etter dagens yogaøkt, sammen med en av Bounty-buttercupene som jeg laget på søndag. Perfect match!

DSC02194

I dag har jeg og S vært på tur med en venninne og sønnen hennes- en så deilig og koselig start på en solrik dag. Etter det gikk vi å handlet klær til en ny baby (sender det snart, Marie ♥ ), og resten av dagen har gått til lek, yoga og studie. I kveld underviser jeg yoga på senteret. Det går i ett.

Jeg håper dere har en god tirsdag.

14 Responses to “Hjemmelaget raw hampmelk”

 • Oi, det høres veldig godt og sunt ut! Jeg har aldri vært en drikke-melk person, sikkert fordi jeg er laktoseintolerant. Visste det ikke før jeg var i tenårene, men det er jo en logisk forklaring på hvorfor jeg aldri har likt melk. Har liksom aldri drukket plantemelk heller, vann er tørstredrikken min. Synes det er så morsomt med folk som styrter et glass melk, helt fjernt for meg :) Haha. Men hempmelk må jo nesten prøves!

  • Ragnhild Nordrum:

   Jeg veeet! Jeg er ikke en melkedrikker heller, og har aldri vrt det. Syntes kumelk smakte så ekkelt da jeg var liten :) Jeg lager ikke nøttemelk fast, men synes det smaker fantastisk med et glass iskaldt nøttemelk ved siden av sjokolade :) Så lager detav og til!
   God kveld til deg!

 • Monika:

  Jeg sier det igjen: Du lager altså sååå mye godt! Herregud, det går jo rundt for meg når jeg først er innom siden din! :D De Bounty buttercups’ene skal prøves, for å si det sånn! ;)
  MEN i dag har jeg et spørsmål: Min lille jente eeeeeelsker Mummi, også ser jeg at din lille søte S har Mummigenser. Kan jeg spørre hvor du har kjøpt den? :)

  Ønsker deg ellers en strålende dag!

  • Ragnhild Nordrum:

   Ååå så koselig Monika!! Tror du og familien kommer til å elske Bounty-buttercupsene :)
   S elsker også Mummi, eller Mumme som han kaller han. Genseren er fra Lindex, men han har fått den så jeg vet ikke når og hvor den er kjøp, dessverre :(
   Klem

 • Marie:

  Hampmelk er så godt :) Namnam!! Hihi, jeg er spent på pakke :D Du er snill. Ha en fin ettermiddag! <3

  • Ragnhild Nordrum:

   <3 Håper du nyter dagene med lille!
   Sender pakken i morgen, har ikke fått kommet meg på posthuset enda :O
   Klem

 • lillymarie:

  Hvordan er næringsinnholdet i denne hampmelken kontra kumelk ?

  • Ragnhild Nordrum:

   Hmm, tror det er ganske ulikt. Vet ikke hvordan melks næringsinnhold er (vet bare om alle de dårlige sidene til melken ;)), men vil tro at hampmelk har mer protein (gankse sikker!), og absolutt mer omega3. Den har også bra med jern, kalsium, magnesium osv osv..

 • Nå ble jeg inspirert til å lage hampmelk! Jeg har også lagd diverse ulike plantemelktyper, men denne har jeg tilgode. Hampfrø er jo så milde på smak, så det blir sikkert godt. Og ingen ulempe at de er en av planterikets få fullverdige proteinkilder :-)

  • Ragnhild Nordrum:

   Så koselig å høre :)
   Hampmelken ble kjempegod, kommer til å lage det igjen snart selv også :)

 • Rosa:

  Så fik jeg lavet mig en portion hampemælk! Første gang jeg har lavet plantemælk…. men det var jo nemt:-))) Står nu på køl og venter på at blive brugt. Jeg drikker aldrig mælk direkte fra et glas, så ved ikke helt hvad jeg skal bruge den til endnu, hihi. Ville bare så gerne prøve… Måske en gang chiagrød? Eller i en smoothie? Det går vel ikke an at varme den, siden den er propfuld af fine omega3?

 • Camilla Høie Blom:

  Har så lyst på Soyabella, lager nøttemelk på 1-2-3. Den bør du ta en titt på ;)
  https://m.youtube.com/watch?v=XJ3ZN4KrNcE

 • Alvilde:

  Å nå husker jeg at jeg pleide mixe hampfrø og vann som jeg hadde som fløte i varm kakao lagd av rismelk. Det var veldeig godt. Nå skal jeg kjøpe hampfrø å lage melk i min Soyabella.:) Jeg anbefaler denne: http://www.sunnere.no/no/artiklar/tribest-soyabella.html

Leave a Reply

Mitt navn er Ragnhild, og dette er min blogg hvor jeg deler min kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.
January 2018
M T W T F S S
« Dec    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031